Rus turistler Sarıkamış'a akın etti

KARS (İHA) - Kars'ın Sarıkamış İlçesine gelen Rus turistler, kayak merkezini şenlendirdi.

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde son yağan karla birlikte doluluk yavaş yavaş artmaya başladı. Rus turistler, dondurucu soğuğa rağmen kayak kaydılar.

Kar-Sar-Tur A.Ş. Genel Müdürü Sacit Özbey, otelciler ve tesis yetkililerini sevince boğan kar yağışının aynı zamanda da ilçe ekonomisini de canlandırdığını söyledi. Sarıkamış'ta herkesin karın yağmasıyla insanlara aş ve iş kapısının açılacağını bildiğini anlatan Özbey, şöyle konuştu: "Bu fırsatı değerlendirmek için elimizden geleni sarf ediyoruz. Şu an 40 santim kar var ve parkurlar iyi dizayn edildiği için problemsiz kayak yapılabiliyor."

Reklam
Reklam

Gününü kayak kayarak geçiren AKP Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de, Türkiye'de kayak delindiğinde ilk akla gelen merkezlerden birinin Sarıkamış olduğunu söyledi. Selahattin Beyribey, doğasıyla, ormanıyla ayrıca kültür turizmi ve şehitleri ile Sarıkamış'ın farklı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkiye için önemli bir merkez oldu. Kısa süre önce hükümet 17 bölgeyi turizm merkezi ilan etti. Bunlardan biri de Sarıkamış bölgesi. Sarıkamış gelecekte çok önemli bir yere sahip olacak ve Kars'a da büyük ekonomik katkıları bulunacaktır."

3 yaşındaki oğlu Seçkin Arslan ile birlikte kayak kaymak için Ankara'dan Sarıkamış'a gelen Melih Arslan adlı vatandaş ise kar kalınlığının yetersizliğinden dert yanarak şimdilik kızakla idare ettiklerini ama yakında kayak kayabileceklerini belirtti.