Ruslar Bodrum'a yatırım yapacak

Bodrum (AA)- Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Mirjalol Husanov, Rus yatırımcıların önümüzdeki yıllarda Bodrum'dan otel satın alarak turizm yatırımı yapacağını bildirdi.

Husanov, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan'ı ziyaretinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'un denizi, kumu, güneşi, tarihi ve yeşiliyle tam bir turizm kenti olduğunu söyledi.

Rus turistlerin tatillerini Bodrum'da rahat bir şekilde geçirebilmeleri için Bodrum Belediyesi ile iş birliğine hazır olduklarını belirten Husanov, "Rus yatırımcılar önümüzdeki yıllarda Bodrum'dan otel satın alarak turizm yatırımı yapacaklar. Bodrum'da yat turizmi de yapılabilir.

Reklam
Reklam

Rusya'da Bodrum'un tanıtılması için fuarlar düzenleniyor. Bu fuarlarda Bodrum anlatılıyor. Rus turistlerin Bodrum"a gelmesi için birçok neden var" diye konuştu.
Bodrum'un güzel bir iklime sahip olduğunu belirten Husanov, özellikle bu nedenle yaşlı turistlerin de Bodrum'u tercih ettiklerini bildirdi.

Husanov, "Bodrum, yaşlıların ve gençlerin birlikte tatil yapabilecekleri ender yerlerden bir tanesi. Yıl sonuna kadar Bodrum'u yaklaşık 30 bin Rus turistin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu sayı önümüzdeki yıllarda artabilir" şeklinde konuştu.