Ruslar uludağ'ı sevdi

BURSA (İHA) - Yerli tatilciden nasibini alamayan Uludağ, tanıtım hamlesiyle birlikte Rus turistlerin mekanı haline geldi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile Güney Marmara Otelciler Birliği'nin (GÜMTOB) geçen yıl Rusya'da Uludağ'ı tanıtmaları meyvelerini fazlasıyla verdi. TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, geçen yıl 80 Rus acentesine Uludağ'ın tanıtım filmi ile afişlerini gönderdiklerini belirterek, "4-5 yıl öncesine kadar Uludağ'daki otellerin kapasitesi yerli tatilcilerle doluyordu. Ancak ekonomik krizle birlikte yerli tatilcilerin ilgisi giderek azalınca, biz de dış tanıtıma ağırlık verdik. Arap ve Rus turistlere yönelik yaptığımız tanıtımlarla Bursa ve Uludağ'a gelen yabancı turist sayısında yüzde 300 civarında bir artış oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Erdem, yılbaşı tatili için bir ay içinde 3 bin 200 Rus turistin geldiğini, bu rakamın Şubat ayı sonuna kadar 5 bin 500'e ulaşacağını bildirdi.

GÜMTOB Başkanı Işık Uğurtuğ ise yoğun kar yağışı ve Ruslar'ın ilgisi sebebiyle Uludağ'da sezonun Nisan ayına kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. Uğurtuğ, son yılların en hareketli ve bereketli dönemini yaşayan Uludağ'da 12 ay boyunca tatil yapılabilmesi için hükümetten kanuni engelleri kaldırmasını istedi.

Bu arada, Uludağ Meteoroloji İstasyonu'nun yaptığı ölçümlerde zirvede kar kalınlığı 290 santimetre olarak ölçüldü. Hava sıcaklığının eksi 10 derece olduğu zirvede, kar yağışının 2 gün daha devam etmesi bekleniyor.