Rüştü'ye büyük şok

MADRİT (İHA) - Barcelona'ya transfer olarak büyük sükse yapan Rüştü Rençber'in İspanya macerası kötü gidiyor. İspanya'nın Barcelona takımında 1. kaleci Victor Valdes, grip olması nedeniyle Athletico Bilbao karşılaşmasının kadrosundan çıkarıldı. Teknik Direktör Frank Rijkaard, bu karşılaşmada kaleyi ilk defa 1. lig maçı oynayan Alberto Joquera Fortia'ya teslim ederek, Rüştü Reçber'i yedek kulübesinde oturttu.

Valdes'in grip olup oynamayacağının açıklanmasından sonra tüm İspanyol medyası, kaleye Rüştü'nün geçeceğine yönelik haberler vermesine karşın, ilk 11'de Barcelona alt yapısından yetişen ve ilk defa La Lega'da forma giyen 24 yaşındaki Joqueran'ın yer alması karşılaşmayı canlı yayımlayan İspanyol Telemadrid kanalı tarafından "Rijkaard, Rüştü'yü cezalandırdı" ifadesi ile yorumlandı.

Reklam
Reklam

La Lega'da sezonun ikinci yarısının ilk maçında Barcelona'nın kendi sahasında Athletico Bilbao'ya karşı oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı maçta kalede Joquera'nın yer alması "Rijkaard'ın sürprizi" olarak yorumlanırken, Hollandalı teknik adamın defansta Marquez ve ileride Ronaldinho'dan vazgeçememesi ve son haftalarda formda olması nedeniyle Saviola'yı tercih etmesinden dolayı 3 AB dışı yabancı oyuncu limitini doldurduğunu, Rüştü'yü de bu yüzden yedekte bıraktığı belirtildi.
Barcelona'nın 62. dakika Kluivert'in attığı golle öne geçmesinden sonra Athletico Bilbao'dan Gurpegi, 86. dakikada kale önünde boş pozisyonda topu kafayla ağlara göndererek beraberliği getirdi.

Rüştü'nün yerine ilk defa kaleyi koruyan Joquera, gol yediği dakikaya kadar yaptığı kurtarışlarla Telemadrid televizyonu yorumcusu ve Nou Camp Stadı'nı dolduran Barcelonalı taraftarlar tarafından alkışlandı.

Televizyon yorumcuları ise Rüştü için "Dünya Kupası'nda ne kadar büyük bir saygınlığa sahip olduğunu gösterdi ama İspanya macerası istediği gibi gitmedi" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam