Rüşvetçi polislere suçüstü!

İstanbul’da iki ayrı olayda vatandaşlardan zorla para aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 polis memurundan 1’i tutuklandı, 2'si serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ilk operasyon Kartal’da yapıldı. Krom çelik ürünleri satan işadamı M.Y., Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak kendilerini Mali Şube Müdürlüğü'nde polis olarak tanıtan bazı kişilerin 40 bin dolar rüşvet istediğini söylerek şikayetçi oldu. İşadamı M.Y., “Daha önceden naylon fatura yapmaktan gözaltına alınmıştım. Bu kişiler kendilerini polis olarak tanıtıp bana ‘Sen yine naylon fatura yapıyormuşsun’ diyerek 40 bin dolar para istediler. Parayı vermezsem gözaltına alacaklarını söylediler. Bunun üzerine onlara 4 bin dolar verdim. Paranın geri kalanını daha sonra alacaklarını söylediler” dedi.

Reklam
Reklam

Şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü dedektifleri zanlıların parayı alacaklarını söyledikleri Kartal’da bir pastanede önlem aldı. İşadamı M.Y.’den para almaya gelen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü, Güvenlik Büro'da çalışan polis memuru H.K., aynı ilçede Koruma Büro Amirliği'nde görevli E.U. ile V.Ç. gözaltına alındı. Poliste alınan ifadelerinde alacaklarını tahsil ettiklerini söyleyen zanlılardan polis memuru H.K. ve sivil arkadaşları V.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltındaki diğer polis memuru E.U. ise serbest bırakıldı.

Polislere karşı düzenlenen ikinci operasyon ise Güngören’de yapıldı. Olayın müştekisi C.İ., Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak “Beni karakoldan arayan bir polis memuru hakkımda 30 gün hapis cezası bulunduğunu, paraya çevrilebilir olduğunu, 350 lira karşılığında işimi halledeceğini söyledi. Ben de cezaevine girmek korkusuyla parayı ona verdim. Ancak bir süre sonra tekrar arayarak bir 350 lira daha istedi” dedi. Cumhuriyet Savcılığı yaptığı araştırmada C.İ.’nin hakkında herhangi bir hapis cezası bulunmadığını belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonda Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru A.Y.’yi ikinci 350 lirayı alırken suçüstü gözaltına aldı. Polis memuru A.Y., alacağını tahsil ettiğini söylerken çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

DHA