Rusya Başkonsolosluğu'na Siyah Çelenk Bıraktılar

Mustafa ÖZDABAK-Özgür EREN/İSTANBUL, Galatasaray Lisesi önünde toplanan Tatar Türkleri, ‘Vatan, Millet, Meclis, Kırım’, ‘Kırım Türktür, Türk kalacak” diye slogan attı. Topluluk

Mustafa ÖZDABAK-Özgür EREN/İSTANBUL,
Galatasaray Lisesi önünde toplanan Tatar Türkleri, ‘Vatan, Millet, Meclis, Kırım’, ‘Kırım Türktür, Türk kalacak” diye slogan attı.
Topluluk daha sonra Rusya Federasyonu, İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüdü. Burada saygı duruşunun ardından, Türk ve Kırım Milli marşları okundu.
Kırım Türkleri Derneği adına yapılan basın açıklamasında;“Türkiye’de yaşayan Kırım Tatar Türkleri olarak, Rusya’nın zorbaca, haksızca işgal ettiği vatanımız Kırım’dan derhal çıkmasını istiyoruz. Ukrayna’ya bağlı olarak mevcut demokratik hak ve özgürlüklerin yeniden tesis edilmesini, 2014’teki işgalden bugüne gerçekleşen insan hakları ihlallerinin uluslar arası komisyonlarca tespit edilmesini bekliyoruz.Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin uluslar arası mahkemelerce yargılansın” dedi. Topluluk olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: