Rusya Büyükelçiliği Önünde Çeçen Protestosu

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi, bazı sivil toplum...

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Aralarında Ankara İnanç Platformu ve Özgür-Der temsilcilerinin de bulunduğu 40 kişilik topluluk, "Zalim Putin, İşbirlikçi Kadirov", "Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz", "Katik Rusya Kafkasya'dan defol" sloganları attı, grup, üzerinde "Tek bir Çeçen kalıncaya kadar Allah için direneceğiz", "Çeçen suikastlerinin failleri hesap verecek" yazılı pankartlar açtı. Kadın ve çocukların da destek verdiği eylemde, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği görevlilerinin parmaklıkların arkasından kamerayla görüntü alması dikkatlerden kaçmadı.

Reklam
Reklam

BU TÜRKİYE'NİN NAMUS DAVASIDIR

Daha sonra grup adına iki basın açıklaması yapıldı. İlk açıklamayı Ankara İnanç Platformu adına yapan Vahdet Vakfı yöneticisi İsmail Aydar, Medet Ünlü'ye yapılan suikasti lanetlediklerini belirtti. Aydar, Rusya'nın Çeçenistan'dan elini çekmesini istediklerini dile getirerek, "Medet Ünlü ve İstanbul'da katledilen Çeçenlerin katillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Bu Türkiye'nin namus davasıdır. Rusya ile iyi ilişkiler kurmanın bedeli olarak Çeçen davasının satıldığı iddialarına inanmak istemiyoruz" diye konuştu.

Diğer basın açıklamasında ise, Çeçenistan'ı işgal ederek 260 bin masum insanı katleden Rusya'nın cinayetlerini dünyanın farklı bölgelerinde de rahatça işlemeye devam ettiğini belirten Abdurrahman Çeliker, "Zalim Rusya'nın eli kanlı, işbirlikçisi ve kuklası Kadirov'un suikast listesinde yer alan değerli Çeçen muhacirler son 5 yıldır Türkiye'de şehit ediliyor. Medet Ünlü ağabeyimize karşı yapılan alçakça saldırıyı bir kez daha kınıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından tekbirler getirildi ve Medet Ünlü'nün ruhu için Fatiha Suresi okundu. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: