''Rusya ile savaş istemiyoruz''

Gürcistan Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze, Rusya ile savaşa girmek istemediğini fakat Rusya'nın Gürcistan bombardımanlarına son vermemesi halinde Rus uçaklarını düşürme emri verebileceğini söyledi.

Sabah erken saatlerinde Rus Hava Kuvvetleri'ne ait uçak ve helikopterlerin Pankisi vadisini bombaladığı ve bu olayın Gürcistan-Rusya sınırının Çeçenistan kısmında görev yapan AGİT askeri gözlemcileri tarafından da teyit edildiği ifade edildi.
Bombalama sonucu 3 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığını bildirilmişti.

Rusya Hava Kuvvetleri Basın Danışmanı Aleksandr Drobişevski, Gürcistan televizyonuna verdiği demecinde, Rus uçak ve helikopterlerin Gürcistan sınırını ihlal etmediklerini ifade ederek, Gürcü tarafının Rusya'ya itham ettiği suçlamayı ispatlamasını istedi.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Tiflis Büyükelçisi Vladimir Gudev de Gürcistan'ı Çeçen teröristleri korumakla, Gürcü liderleri de iki yüzlülükle suçladı.
Gudev, "Çeçen komutan Ruslan Gelayev ve diğer teröristleri içinde barındıran Gürcistan, Rusya'yla savaş durumuna düşmesinden çekinmelidir" diye gözdağı verdi. Gudev, Gürcistan Dışişleri Bakanı İrakli Menağarişvili ile görüşmesinde de Pankisi bombalamaları sorumluluğunun Rusya'ya yüklenmesini kınadı.
Şu saatlerde Gürcistan Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze, Gürcistan Güvenlik Konseyi olağanüstü oturumunda Pankisi'de antiterörist operasyonunu detayları ele alıyor.

Anahtar Kelimeler: