Rusya İran'a nükleer yakıt vermeyecek

Kudüs (AA)- İsrail Başbakanı Ehud Olmert, geçen hafta Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinde, Rusya'nın İran'a nükleer yakıt vermeme kararında olduğunu öğrendiğini belirtti.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Olmert, İngiltere ziyareti sırasında Londra'da Yahudi toplumundan bir grup ile görüşmesi sırasında "Rusya Devlet Başkanı Putin'le geçen haftaki toplantımdan bir ayrıntıyı söyleyebilirim. Rusya, tüm açıklamalara ve söylentilere rağmen, İran'a nükleer yakıt sağlamama kararı almıştır. Rusya, kararlarının sonuçlarının ne anlama geldiğinin bilincinde. Uluslararası toplumun (İran'a) nükleer yakıt sağlamamasını beklediğini anlıyor" dedi.

Reklam
Reklam

İsrail Başbakanı, uluslararası toplumu, daha fazla baskı yapmalarında fayda olmadığına inandırmak için İran'ın, nükleer yeteneklerini geliştirmede dönüşü olmayan bir noktaya erişmeye çok yakın olduğunu iddia ettiğini de ifade etti.

Olmert, "Bu noktadan bizim arzu ettiğimiz kadar uzakta değiller, ancak göstermeye çalıştıkları kadar da çok yakın değiller. Bu nedenle tutumlarını değiştirmeye yöneltecek bedeli ödetmek için İran'a şimdi baskıda bulunmak çok önemlidir" diye konuştu.