Rusya: "İsrail'in saldırıları kabul edilemez"

MOSKOVA (İHA) - Rusya, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve 12 kişinin ölümü, 35 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıların 'kabul edilemez' ve 'orantısız' güç kullanımı olduğunu ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, İsrail'in Filistinli masum insanları öldürmesinin kabul edilemez olduğu belirtildi. Ortadoğu'da barış görüşmelerinde AB, BM ve ABD ile arabuluculuk üyesi olan Rusya'dan yapılan açıklamada, İsrail'in Filistinliler'e karşı orantısız güç kullandığı dile getirildi. Saldırıların derin bir şokneden olduğu ifade edilen bildiride, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarını kınadığını belirterek, Filistinliler'e karşı gerçekleştirilen bu katliamı durdurması için uluslararası toplumdan İsrail'e baskı yapmasını istedi. Saldırılarda yaralanan Filistin vatandaşlarını hastanede ziyaret eden Filistin Başbakanı Haniye ise, "Bu katliam ve suikastlar Filistin halkının birliğini kuvvetlendirmektedir" dedi.

İsrail Hava Kuvvetleri'nin, bugün Gazze'nin sahil kesimine düzenlediği saldırılarda 12 Filistinli hayatını kaybederken, en az 35 kişi de yaralandı.