Rusya olimpiyat komitesi, İstanbul'da

İSTANBUL (İHA) - 2012 Olimpiyatları'na aday ülkelerden Rusya'nın Olimpiyat Komitesi üyeleri, İstanbul'a geldi. Rusya Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı ve Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Valery Shantsev, olimpiyatları düzenlemek için gerekli projeleri hazırladıklarını belirtti.

Topkapı Eresin Hotel'de İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Valery Shantsev, 2012 Olimpiyatları için iddialı olduklarını belirterek, "Hazırladığımız projelerle bu organizasyonu gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. 2012 Olimpiyatları için 5 aday kent de iddialı. Hazırladığımız projelerde yeniliklere önem verdik. Bunlardan en önemlisi olimpiyat oyunlarını tek bir kentte düzenlemek. Olimpiyat oyunları Moskova sınırları içerisinde olacak. Bütün branşlardaki yarışmalar birbirine yakın yerlerde düzenlenecek. Yapacağımız Olimpiyat Köyü'de diğerlerinden farklı olacak. Her sporcunun, her antrenörün kendine ait bir yatağı bulunacak. Sporcuların rahatlığını hedef alacağız. Olimpiyat Köyü'nün karşısına medya mensuplarının konaklaması için bir tesis yapacağız. Böylelikle basın mensupları, rahat bir şekilde sporcularla röportaj yapabilecekler" dedi.

Reklam
Reklam

Valery Shantsev, Türkiye'nin 2012 Olimpiyatları için 5 aday kent arasına girememesi ile ilgili soruya ise, "Keşke aday sayısı 5'e düşürülmeseydi. İstanbul aday olan 9 şehir arasında vardı ama ilk 5'e kalamadığı için üzgünüm. Olimpiyat Oyunları için İstanbul ile yarışmak güzel olurdu" şeklinde konuştu.
Olimpiyat oyunlarının, olabildiğince farklı kıtalarda yapılmaya çalışıldığını dile getiren Valery Shantsev, "Biz Avrupa ve Asya kıtaları arasında olan bir ülke olarak 2012 Olimpiyatları'nı düzenlemeyi çok istiyoruz. Olimpiyat Oyunları'nın Moskova'ya verilmesi için hazırlığımız devam ediyor. Umarım 2012 Olimpiyatları'nı biz düzenleriz" ifadesini kullandı.