Rusya PKK'yı kara listeye almalı

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Rusya'nın, terör örgütü PKK'yı kara listeye alması gerektiğini söyledi.

Rusya'da İnterfaks ajansının sorularını yanıtlayan Atalay, Türkiye ile Rusya arasında siyasi planda dostluk ve iyi komşuluk ilişkileri mevcut olduğunu belirtti.

Türkiye ile Rusya'nın terörizmle mücadele alanındaki işbirliğine ilişkin değerlendirmesi sorulan Atalay, "Çok ciddi terörizm tehditleriyle karşılaşmış ve karşılaşmakta olan Türkiye ve Rusya Federasyonu terörizme karşı hem ikili planda hem de uluslararası platformlarda işbirliği yapılması görüşünde birleşmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

İkili işbirliği için Türkiye ve Rusya arasında gerekli hukuki altyapı, buna ilaveten ilgili makamlar arasında yeterli işbirliği mekanizmalarının mevcut olduğunu belirten Atalay, şunları kaydetti: "Bunları en etkin şekilde kullanmamız gereklidir. Terör örgütü PKK konusuna gelince, söz konusu örgüt ABD ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütleri listesine dahil edilmiştir. Tabiatiyle bu terör örgütünün Rusya Federasyonu tarafından da kara listeye alınması en büyük dileğimizdir ve bu hususla ilgili talebimiz her vesileyle Rus dostlarımıza iletilmektedir. Biz Türkiye'de terörizmle mücadeleye çok büyük önem veriyoruz. Terörizmin dini ve ırkı olmadığına inanıyoruz."