Rusya, süper silah hazırlıklarını doğruladı

MOSKOVA (İHA) - Rusya Savunma Bakanı Sergey İvanov, 'dünyada emsali bulunmayan, çok gizli, süper bir silah' hazırlamakta olduklarını bir kez daha doğrularken, bu yöndeki çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Orduda başlatılan reform süreciyle ilgili olarak "Rusyakaya Gazeta"ya konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey İvanov, günümüzde bazı devletlerin 'süper silah' çalışmaları bulunduğunu belirtti. Hazırlanmakta olan silahın Rusya'nın en yakın müttefiklerinden bile şimdilik gizli tutulacağını, açıklamanın silahın denenmesinden sonra yapılacağını ifade eden Bakan İvanov, böyle bir silah hazırlığına neden ihtiyaç duyulduğu sorusunu, "Tüm dünyada güçlü devletlere saygı duyuluyor. Güçlü derken, agresifliği değil, bu sözün gerçek anlamını kastediyorum" şeklinde yanıtladı.

Reklam
Reklam

İvanov, ordudaki asker kısıtlamalarına artık son vereceklerini, aksi takdirde ülke güvenliğinin tehlike altına girebileceğini savundu. Konuşması sırasında, ordudaki toplam asker sayısını son 15 yıl içinde 3.2 milyondan 1.2 milyona düşürdüklerini kaydeden İvanov, "Bazı siyasetçiler, asker sayısının Avrupa ülkelerindeki gibi 200 bine indirilmesi gerektiğini savunuyor. Onlara, dünyanın siyasi haritasına bakmalarını tavsiye ederim. Ülkenin coğrafi açıdan genişliğine ve kimlerle komşu olduğumuza dikkat etsinler" dedi.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Bu yıl sonuna dek Gürcistan'daki ordu birliklerimizi geri çekmeye başlayacağız" şeklindeki beyanatına da tepki gösteren İvanov, "Henüz, Gürcistan'dan çekileceğiz diye bir şey söylemedik. Birliklerimizi geri çekmemiz için en az dört yıllık bir zaman gerektiren hazırlıkları yapmamız lazım" şeklinde konuştu.