'Rusya Suriye krizine karşı hücuma geçiyor'

Rusya'nın Suriye krizinin çözümü ile ilgili çabalarını aktifleştirdiği belirtiliyor.

MOSKOVA(ANKA) - Rusya'nın Sesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye ziyareti sırasında Suriye'de çözüm konusunu gündeme getireceğini, Salı günü de Brüksel'de Rusya-NATO Konseyi toplantısında Türkiye-Suriye sınırına Patriot füzelerinin yerleştirilmesi konusunda Rusya'nın tutumu seslendirileceğini kaydetti.

Rusya'nın Sesi, Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti sırasında Suriye ile ilgili tutumlardaki nüansların tartışılacağına dikkat çekerken, Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov'un bu yönündeki açıklamalarını anımsattı.

Reklam
Reklam

Uşakov'un, Türkiye ile görüşmelerde Türkiye-Suriye sınırına "Patriot" füze sistemlerinin yerleştirilmesi sorununun da ele alınabileceğini ima ettiğini belirten Rusya'nın Sesi, Moskova'nın, füzelerin o bölgeye konuşlanmasının Suriye olaylarına NATO'nun sürüklenmesi anlamına geleceğini düşündüğünü kaydettikten sonra şu senaryoya da yer verdi:

-PATRİOT "SENARYOSU"-

"Patriot füzeleri, sınıra yerleştiriliyor. Füzelere sahip olan savaşçılar, 1939'da Polonya'yı Almanya'ya karşı sürükleyen savaşa benzer bir operasyon düzenleyebilecekler. Bu ise, Suriye ordu birliklerine karşı askeri eylemlere karışması için Türkiye'ye bahane sağlıyor. NATO antlaşması gereğince, ittifak üyesi bir ülkenin askeri eylemlere katılışı ise, başka katılımcılarının katılışını da öngörmektedir."

Haberde 4 Aralık Brüksel'de yapılacak olan Rusya-NATO Konseyi oturumunda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ülkesinin endişelerini açıklaması beklendiği belirtilirken de "Kaydetmek gerek ki, NATO, Türkiye'nin Suriye sınırına "Patriot' füzelerinin yerleştirilmesiyle ilgili dilekçesine yanıtını, 5 Aralıkta seslendirecek, yani Rusya ile yapılan görüşmelerden sonra."

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: