Rusya'da hayvan mezarlığı açıldı

MOSKOVA (İHA) - Geçen yıl 125 bin kişinin öldüğü Moskova'da yer sıkıntısı dolayısıyla giderek tırmanmakta olan mezar yeri fiyatlarında artık 45 bin dolar gibi bir rekor kırılırken, gömme hizmetlerinden büyük kazanç sağlayan şirketler ise zengin Moskovalılardan para kazanmak için daha ilginç yöntemler aramaya devam ediyor.

Moskova'nın Kurkino kasabasında faaliyete başlayan "Evcil Hayvanları Gömme İşlemleri Merkezi", hayata veda eden evcil hayvanlarını tıpkı insan gibi gömmeye karar veren zengin Moskovalılara hizmet verecek. Büyük bir sahada güzel bir planlama ile kurulan hayvan mezarlığında konforlu ofisler, ölen hayvanla vedalaşma salonu, yakışıklı tabutlar, kedi ve köpek resimli mezar taşları görenleri şaşırtıyor. Hizmet çeşidi fiyatlarının 100 ile 500 dolar arasında değiştiği merkezde binlerce dolarlık sipariş yapabilme fırsatı bulan zengin Moskovalılara hayvanlarıyla müzik eliğinde vedalaşma hizmeti de sunulacak.

Reklam
Reklam

Hayvan cesedi taşımak için ayrılan özel araçlarıyla 24 saat boyunca Moksovalılara hizmet edecek olan merkezde zor hayat şartlarında hayatını kaybeden hayvanlar için de özel bir anıt kurulması planlanıyor. Evcil Hayvanları Gömme İşlemleri Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Andrey Juravlev, "Rusya ve Moskova'da bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz bu proje ile halkımızın doğaya karşı yaklaşım kültürünü yükseltmeyi hedefliyoruz. Merkezimiz sayesinde vatandaşlarımız ölen hayvanlarını daha medeni bir şekilde son yolculuğa uğurlayabilecek. Mezarlıkta hayvan cesedinin değil külünün gömüleceği için çevreye de herhangi bir zarar vermemiz söz konusu olamaz. Ayrıca cesetler burada değil başka bir yerde yakılacak. Külün toprağa mı, yoksa özel duvara mı gömüleceğine ise tabii ki değişen fiyatları da göz önüne alarak, hayvan sahipleri karar verecek" dedi.

Bu arada merkezde hasta hayvanlar için paralı tedavi merkezinin de faaliyete başladığı bildirildi.