Rusya'da ırkçı vahşet: 1 ölü, 2 yaralı

MOSKOVA (İHA) - Yabancılara karşı ırkçı saldırılarda bu yıl rekora koşan Moskova, bir ırkçı vahşete daha sahne oldu. Irkçı bir grubun saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Moskova'nın güneybatı semtlerinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, 14-15 yaşlarında bir grup dazlak gencin, yabancı avına çıkarak çevreye dehşet saçtıkları bildirildi.

Moskova'nın Sesi radyosunun haberine göre, bu akşamki dazlak saldırılarında 1 kişinin hayatını kaybetti ve 2 kişi de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Moskova polisi tarafından yapılan açıklamada, olay sonrasında saldırganlardan 25 kişinin gözaltına alındığı ifade edilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

İnterfaks haber ajansı ise, öldürülen kişinin Yakutistan doğumlu bir Rus vatandaşı, yaralılardan birisinin Özbekistan uyruklu olduğunu, diğer yaralının kimliğinin ise henüz açıklanmadığını duyurdu.

Moskova'da bu yıl şu ana kadar 25 kişi ırkçı gruplar tarafından öldürülürken, 120'den fazla kişi de bu saldırılarda yaralandı.