Rusya'da yolcu trenine baskın

MOSKOVA (İHA) - Rusya'nın Sibirya bölgesinden Azerbaycan'a gitmekte olan Tümen-Bakü seferli yolcu trenine silahlı bir grup tarafından yapılan baskın sonucunda çok sayıda Azeri yolcunun dövüldüğü bildirildi.

Kuzey Kafkasya bölgesindeki Kalmıkya Cumhuriyeti'ne bağlı Artezian kasabası istasyonunda meydana gelen olayda, kesici aletlerle silahlanmış oldukları belirtilen 50-60 kişilik bir grup, Tümen-Bakü seferli yolcu trenine baskın düzenledi. Olayda yolculara rasgele saldıran saldırganların 25 Azeri yolcuyu yaralandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Azerbaycan Devlet Demiryolları Basın Merkezi Başkanı Nadire Azmemedova konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olay sırasında yaralanan yolculardan 4'ünün durumunun çok ciddi olduğunu ve söz konusu yaralıların Kizlyar kasabasındaki hastaneye kaldırıldığını kaydetti. Tümen-Bakü yolcu treninin bu gece Bakü'ye varacağı belirtilirken, Azerbaycan hükümetinin yaşanan olay üzerine Rusya Devlet Demir Yolları'ndan olayla ilgili acil soruşturma başlatmasını talep ettiği açıklandı.