Rusya'daki yabancı işçilerin yüzde 90'ı kaçak

MOSKOVA (İHA) - Rusya Federal Göç Hizmetleri Müdür Yardımcısı Vyacheslav Postavnin, Rusya'daki 10 yabancının 9'unun yasadışı olarak çalıştığını söyledi.

Gazetecilere Rusya'daki yabancı işçilerle ilgili araştırma sonuçlarını açıklayan Federal Göç Hizmetleri Müdür Yardımcısı Postavnin, "Rusya'da 10 ila 12 milyon arasında yabancı işçi var. Ancak bunlardan sadece 970 bini yasal olarak çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Yasadışı göçmenlerden 1 ila 3 milyonunun başkent Moskova'da çalıştığını belirten Postavnin, "Rusya'daki yasadışı göçmenlerin büyük çoğunluğunu eski Sovyet Cumhuriyetleri olan Tacikistan, Kırgızistan, Özbekistan, Moldova ve Ukrayna'dan gelenler oluşturuyor. Bunların ardından sırasıyla Çin, Türkiye, Vietnam ve Hindistan'dan gelen göçmenler var" diye konuştu. Gazetecilerin, geçtiğimiz günlerde Gürcistan ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin ardından yüzlerce Gürcü vatandaşın Rusya'dan çıkarılmasıyla ilgili soruları üzerine Postavnin, "Rusya'daki yasadışı göçmenler arasında Gürcüler'in yüzdesi de hayli yüksek" dedi.

Reklam
Reklam

Postavnin, bu yıl içinde 400 bin Gürcü vatandaşının Rusya'ya gelmek istediğini, ancak 5 binden daha azına çalışma izni verildiğini de sözlerine ekledi.