Rusya'nın füze kalkanına karşı radar yerleştirme planı

Moskova (AA) - Rusya Uzay Güçleri ve Dışişleri Bakanlığı'nın yurtdışındaki diplomatik misyonlarına füze kalkanına karşı radar istasyonları yerleştirme konusunu değerlendirdiği bildirildi.

Rusya Uzay Güçleri Komutanı General Vladimir Popovkin Rusya'da uzay sanayisiyle ilgili haberler yapan "Novosti Kosmonavtiki" dergisine yaptığı açıklamada, bu sayede Rusya'dan göremeyecekleri füzelerden ilk ateşlenme aşamasından itibaren haberdar olabileceklerini söyledi.

Yeni jenerasyon optik (radar) istasyonların hemen hemen hiçbir bakım gerektirmediğini söyleyen Popovkin, yurtdışındaki tüm bu istasyonları uzaktan kontrol edecek bir merkezin de Rusya'nın Krasnokamensk bölgesinde inşa edileceğini, uzmanların da her 6 ayda bir yurt dışındaki bu istasyonları rutin olarak kontrol edeceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Rusya'nın ülkenin güneyindeki Armavir bölgesi yakınlarında 2 yeni radar istasyonu kurmayı planladıklarını ifade eden Popovkin, "Bu 2 istasyonunun faaliyete geçmesinin ardından Ukrayna'daki Mukaçevo ve Sivastopol radar istasyonlarına artık ihtiyacımız kalmayacak" dedi.