Rusya'nın yeni hükümeti belirlendi

MOSKOVA (İHA) - Rusya'nın yeni bakanlar kurulundaki bakan sayısının 30'dan 17'ye düşüldüğü bildirildi.
Rusya'nın RİA Novosti ajansının yayınladığı habere göre, eski bakanlar kurulunda 30 bakan görev yaparken, bugün onaylanan yeni bakanlar kurulunda Başbakan Mihail Fradkov dahil toplam 17 bakan görev yapacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün imzaladığı kararda, Mihail Fradkov'un başbakan olduğu bakanlar kurulunda görev yapacak bakanlar belirlendi.
Eskiden 6 başbakan yardımcısı olan Rusya hükümetinde şimdi sadece bir başbakan yardımcısı olacak ve bu görevi Aleksander Jukov üstlenecek.
Putin tarafından imzalanan yeni karar nedeniyle birçok bakanlık birleştirilirken, özellikle Ulaştırma Bakanlığı'na İletişim Bakanlığı, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret

Reklam
Reklam

Bakanlığı'na Federal Emlak Bakanlığı, Kültür Bakanlığı'na Basın Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı'na Bilim Bakanlığı kaydırıldı.

Eski başbakan yardımcıları Vladimir Yakovlev, Galina Karelova, Boris Alyoşin yeni kabinede yer almadı. Eski kabinede Maliye Bakanı olan Alksey Kudrin ile Savunma Bakanı Sergey İvanov görevlerinde kalırken, Raşid Nurgaliyev Rusya İçişleri Bakanı, Sergey Lavrov Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı German Gref, Olağanüstü Durum Bakanı Sergey Şoygu da görevlerine devam edecekleri belirtildi.
Eski Başbakan yardımcısı Viktor Hristenko Enerji ve Sanayi Bakanı, Aleksey Gordeyev Tarım Bakanı, Yuriy Çayka ise Adalet Bakanı görevini yapacak.
Moskova Konservatuarı Rektörü Aleksander Sokolov Rusya Kültür Bakanı, Andrey Fursenko ise Eğitim Bakanı görevine atandı. Rusya eski Dışişleri Bakanı İgor İvanov Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı atandı.