Rüyasında Gördüğü Halisdemir'in Mezarı Ziyaret Için Yola Çıktı

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, Bucak'a bağlı Avdancık Köyü'nde oturan Osman Koç, yaya yapacağı bu ziyaretler için  dün sabah yanına aldığı sırt çantası ve

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, Bucak'a bağlı Avdancık Köyü'nde oturan Osman Koç, yaya yapacağı bu ziyaretler için dün sabah yanına aldığı sırt çantası ve bir poşet toprak ile yola çıktı. Yürüyerek önce Niğde'ye ardından Ankara'ya gideceğini söyleyen Osman Koç, dün akşam saatlerinde Isparta'ya ulaştı. Geceyi bir vatandaşın evinde geçiren Osman Koç, bu sabah yaklaşık 900 kilometrelik yolculuğu için yeniden yola çıktı.
Bir sopanın ucuna taktığı Türk bayrağı ve sırt çantasıyla Isparta- Eğirdir karayolunda yürüyüşüne devam eden Koç, "Annemi ve babamı öldüğünden bu yana hiç rüyamda görmedim. Fakat bu rahmetliyi "GERİ DÖNÜŞÜ YOK"
Yolculuğu sırasında kendisini görenlerin araçlarına almak istediğini ancak kabul etmediğini anlatan Osman Koç, "Ben bayrağıma, vatanıma, cumhuriyetime sevdalı olduğum için bu yola çıktım ve geri dönüşü yok. Yolda vatandaşın çok büyük ilgisiyle karşılaşıyorum. Allah razı olsun. Zaten vatandaş olmasa dün Isparta'ya erkenden gelecektim. Yolda engelliyorlar. 'Amca bin', 'Amca nereye gidiyorsun', 'Amca ne iş yapıyorsun' diyorlar. Bazen araçlardan selam veriyorlar. Korkuyorum bir kaza olmasın diye. Allah göstermesin" diye konuştu.
"ANNESİ VE BABASININ ELLERİNİ ÖPECEĞİM"
Niğde'ye ne zaman ulaşacağını bilmediğini ve bir planlama yapmadığını kaydeden Osman Koç, memleketinden aldığı toprağı Ömer Halisdemir'in mezarına koyacağını anlattı. Osman Koç, şöyle dedi:
"Nasip olursa o güzel insanların annesi ve babasının ellerini öpeceğim. Oradan Ankara Gölbaşı'na yürüyeceğim. Özel Harekat Polis Merkezi'ne bomba attılar 15 Temmuz olaylarında, orayı ziyaret edeceğim. Yunanlının atmadığı, kurşun sıkmadığı Meclis'imize bomba attılar. Meclis'i ziyaret edeceğim. Bayrağı hediye edeceğim. Nasip olursa dönüp geleceğim. Bu kararı 15 Temmuz olaylarında aldım. Fakat sabahlara kadar nöbet tuttuk. Bir ay nöbet tuttum. Sonra yaz sıcaklar olduğu için 'yola çıkılmaz' dedim. Ve bu tarihte çıkmaya karar verdim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: