S and P'dan kredi notu açıklaması

İSTANBUL (İHA) - Standard and Poors (S&P) Türkiye analisti Farouk Soussa, yılsonuna kadar Türkiye'nin kredi notu ile ilgili bir değişikliğinin imkansız olmadığını, ama çokta olası görmediğini söyledi.

CNBC-e'ye telefonla açıklamalarda bulunan Soussa, cari açığın kredi notu üzerindeki en önemli kısıtlamalardan biri olduğunu kaydetti. Soussa,"Cari işlemler açığı artıyor, bunda petrol fiyatlarının da etkisi var. Bazı konularda yapısal zayıflılıklar devam ediyor. Örneğin sosyal güvenlik açıkları. Sosyal Güvenlik Reformu üzerinde henüz tam uzlaşmaya varılmaması endişe kaynağı" dedi.

Reklam
Reklam

Soussa, cari açığın kredi notu değerlendirmesinde en önemli göstergelerden biri olduğunu, ancak genel tabloya da baktıklarını ifade etti.
Soussa, "Yılsonuna kadar kredi notunda bir değişiklik olabilir mi?" yönündeki bir soruya, "Önümüzdeki birkaç ay içinde ilginç şeyler gerçekleşebilir. Sosyal güvenlikteki soru işaretinin netleşeceğini umuyoruz. Özellikle cari açığın yılsonuna doğru nasıl gideceği konusu netleşecek. İmkansız değil, ama çokta olası görmüyorum" diye konuştu.