Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Yurtbay:

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, faize ve faiz ekonomisine karşı olan tek siyasi parti olduklarını belirtti.

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, faize ve faiz ekonomisine karşı olan tek siyasi parti olduklarını belirtti.

Yurtbay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin son 9 yılda faize 449 milyar 8 milyon TL ödediğini öne sürdü.

Ülkede her dakikada 81 bin TL faiz ödendiğini, bunun da TOKİ'nin yaptığı bir daireye denk geldiğini ve yılda 520 bin daire parasının faize gittiğini iddia eden Yurtbay, şunları kaydetti:

"Ülkemizde toplam 15 milyon konut olduğu düşünüldüğünde son 9 yılda ülkemizin üçte biri faize verilmiş demektir. Bu hesabı yaparken amacımız hükümeti tenkit etmek değil, faizin ne büyük bir bela olduğunu ortaya koymaktır. Biz Saadet Partisi olarak faize ve faiz ekonomisine karşı olan tek siyasi partiyiz. 43 yıldır haykırıyoruz. Faiz 40 çeşit belanın mikrobudur. Faiz, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan bir sömürü aracıdır. Saadet Partisi olarak hükümete diyoruz ki, denk bütçe yaparak faiz harcamalarını ortadan kaldırmalısınız. Ekonomiyi borç alarak idare etmek yerine 54. hükümet döneminde yapıldığı gibi milli kaynaklarımızı hareke geçirerek idare etme yoluna gitmelisiniz. Aksi halde Türkiye bu faiz belasından kurtulamaz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: