Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez: "28 Şubat sürecinin sorumluları sadece askerler değil,o sürece dahil olan, bürokratlar, siyasiler, iş adamları,gazeteciler ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri dehesap vermeli"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, 28 Şubat sürecinin sorumlularının sadece askerler olmadığını belirterek, "O sürece dahil olan, bürokratlar,

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, 28 Şubat sürecinin sorumlularının sadece askerler olmadığını belirterek, "O sürece dahil olan, bürokratlar, siyasiler, iş adamları, gazeteciler ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de hesap vermesi gerekiyor" dedi.

Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan toplantısında konuşan Bitmez, 28 Şubat döneminin sorgulandığı ve o süreci yaşatanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan bazı askerlerin tutuklandığını hatırlattı.

Reklam
Reklam

28 Şubat sürecinin sadece askerler tarafından yürütülmediğini savunan Bitmez, "28 Şubat sürecinin sorumluları sadece askerler değil, o sürece dahil olan, bürokratlar, siyasiler, iş adamları, gazeteciler ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de hesap vermeli. Aksi takdirde sadece bir kaç askeri tutuklamakla 28 Şubat sürecinin kapanamayacağı görüşündeyiz" diye konuştu.

Bazı kesimlerin 28 Şubat'ın rövanşının alındığı yönünde görüşler ortaya attığına dikkati çeken Bitmez, şöyle devam etti:

"28 Şubat süreci, dönemin Refah-Yol hükümetinin getirdiği havuz sistemi, faizsiz ekonomik kalkınma modeli, işçi, memur, Bağ-Kur'lu ve emeklilere verilen büyük oranlarda maaş zamları gibi önemli reformların yapılması yüzünden oldu. Rantiyecilerin rantlarının kesilmesi üzerine bu kesimler, bu ülkenin kalkınmasını istemeyenlerle birlikte Refah-Yol hükümetini devirdi. Buradan AK Parti Hükümetine sesleniyoruz; bu ülkenin kalkınmasını sağlayarak ve uğruna hükümet deviren havuz sistemi, faizsiz kalkınma modelini tekrar getirin ki, bazı kesimlerin dediği gibi 28 Şubat'ın rövanşı alınsın"

Reklam
Reklam

Saadet Partisi İl Başkanı Hayri Kamalı da, gündeme ilişkin görüşlerini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: