Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman Eskişehir'de

Eskişehir’de partisinin haftalık toplantısına katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, yapılacak yeni Anayasa’ya...

Eskişehir’de partisinin haftalık toplantısına katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, yapılacak yeni Anayasa’ya parti olarak destek vereceklerini söyledi.

Saffron Otel’de düzenlenen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Karaman’ın yanı sıra İl Teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Karaman, Türkiye’de yaşanan kılık kıyafet sorununa değinerek, Türkiye'nin hala kılık kıyafet yasaklarının olduğu çağ dışı mevzuatlarla idare edildiğini kaydetti. Yeni bir anayasa yapılmasına dair halkın talepleri ve ümitli bekleyişlerinin devam ettiğini anlatan Karaman, "Baktığımızda darbe ürünü olan 1982 Anayasası hala yürürlüktedir. Birçok ülkenin Türkiye’yi model olarak aldığı söyleniyor. Yaklaşan yerel yönetimler, Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimleri arasında ümit ediyoruz ki yeni anayasa çalışmalar rafa kaldırılmasın. Demokratik insan hakları ile din ve vicdan özgürlüğüne dayalı, yeni anayasanın yapılması için atılacak adımlara destek vereceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Karaman, Türkiye içinde kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığını öne sürerek şöyle devam etti:

“Çözüm süreci yıllardır emperyalizmin destekleriyle devam eden bu problemin nihayet ermesi elbette herkesin arzu ettiği bir durumdur. Anca atılan adımın yüz kere düşünülmesi gerekir. Çünkü bu sorun sadece iç kaynaklı değildir. Küresel aktörlerin ülkemiz ve değerlerimiz üzerinde ki derin menfaatleri her zaman içimizde kaos ortamını arzulamaktadır. Türkiye’nin bölünmesi ve yumuşak lokma olarak İsrail’e vilayet yapılması hususunun küresel, ırkçı emperyalizmin en büyük arzusu olduğu unutulmamalıdır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: