Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin zamanlamasına dikkati çekerek, "3 yıl önce Netanyahu, 3 yıl

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin zamanlamasına dikkati çekerek, "3 yıl önce Netanyahu, 3 yıl sonra neden yahu" dedi.

Karaman, Eskişehir'de bir otelde partisi tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyada önemli gelişmeler yaşandığı bildirdi.

Nevruz kutlamalarında İmralı'dan gelen mesajın okunmasının ardından, İsrail'in özür dilediğini öne süren Karaman, şunları kaydetti:

"İsrail'in özür dilemesinin zamanlamasına dikkati çekmek istiyorum. 3 yıl önce Netanyahu, 3 yıl sonra neden yahu. 3 yıl önce Netanyahu, bizim Mavi Marmara gemisine çıkartma emri veriyor, 9 kardeşimiz şehit ediliyor. Hükümet 3 yıl boyunca özür dilemesi için çaba sarf ediyor. Peki 3 yıl sonra neden yahu- Ve bu cümlenin önemi şurada; 21 Mart'ta Diyarbakır'da mesaj okunuyor, 22 Mart'ta bütün gazeteler, televizyonlar bu olaydan bahsederken, akşam bir bakıyorsunuz televizyonlarda başka konular görüşülüyor. Neymiş, İsrail özür dilemiş, ikiz yasalar çıkarılmış. İşte bu noktada gündemi değiştirmenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz."

Reklam
Reklam

-"28 Şubat devam ediyor"-

Türkiye'de Saadet Partisi'nin oylarının arttığını savunan Karaman, yıllardır milli görüşçülerin söylediklerini, bugün herkesin dile getirdiğini belirterek, "Herkes bu söylemlere sarılıyor. İktidardakiler, 'bizde Erbakan'ın yolundayız' demeye başladılar. Konuşuluyor ama kimse gereğini yapmıyor" diye konuştu.

Erbakan'ın iktidar olduğu dönemde, havuz sistemi getirdiğini, borç para almadığını, faiz ödemelerini kıstığını ve gelişmekte olan 8 ülkeyi kapsayan D-8 organizasyonu oluşturduğunu anımsatan Karaman, şöyle devam etti:

"28 Şubat devam ediyor. Milli görüşçüler olarak diyoruz ki; eğer iktidardaki arkadaşlarımız, 28 Şubat'la hesaplaşmak istiyorsa havuz sistemine geçecekler, borç almayacaklar, faiz ödemeyecek ve D-8'i ayağa kaldıracaklar. İnşallah bunların hepsi düzelecek ama bunun için milli görüş iktidara gelecek. Bunun için gece gündüz çalışacağız."

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: