Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -"Herkesin insanca yaşamaya hakkı vardır.Bu dünyada herkese yetecek kadar yer de nimet de vardır ancak adil bir düzen yoktur"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Herkesin insanca yaşamaya hakkı vardır. Bu dünyada herkese yetecek kadar yer de nimet de

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Herkesin insanca yaşamaya hakkı vardır. Bu dünyada herkese yetecek kadar yer de nimet de vardır ancak adil bir düzen yoktur" dedi.

Kamalak, partisinin İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'den iki trenin kalktığını, bunlardan birinin Avrupa Birliği'ne diğerinin ise İslam Birliği'ne gittiğini ifade etti.

Bir başka partinin mensubu olup da 'İslam birliğinden yanayız' diyenlere kollarının ve gönüllerinin sonuna kadar açık olduğunu bildiren Kamalak, "Kardeşlerimizin hiç şüphesiz ki binecekleri tren İslam trenidir" dedi.

Reklam
Reklam

Suriye'deki olaylara değinen Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hükümetin Suriye politikasını baştan sona yanlış buluyoruz. Elbette zulmü alkışlayamayız, Esed'in baskılarını alkışlayamayız. Zulüm nereden gelirse gelsin elbette gücümüzün sonuna kadar karşı çıkarız. Irak'taki katliamın bir benzerinin Suriye'de de gerçekleşmesine rıza gösterecek birisi var mı aranızda- Bu günleri milli görüş önceden gördüğü için feryat etti. İslam birliği diye çırpındık durduk."

-Suriye'deki gazeteciler-

Suriye'de kendilerine ulaşılamayan Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un durumlarını da değerlendiren Kamalak, "Hayli zamandır Suriye'de kaybolan iki gazeteci kardeşimizden sağlıklı haber alamıyoruz. Bu alanda Saadet Partisi olarak elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. İnşallah gazeteci kardeşlerimizi sağ salim Türkiye getireceğiz" diye konuştu.

Emperyalizmin milyonlarca insanı yersiz, yurtsuz bıraktığını da savunan Kamalak, "Herkesin insanca yaşamaya hakkı vardır. Bu dünyada herkese yetecek kadar yer de nimet de vardır ancak adil bir düzen yoktur. O adil düzeni kurma görevi de aziz milli görüşçüler, dava arkadaşlarım, gönüldaşlarım, Samsunlu kardeşlerim, sizlere düşmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: