Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Kütahya'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Mısır’da yaşanan olayları ve Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi....

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Mısır’da yaşanan olayları ve Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. “Demokrasi ile övünen batı Mısır’da yaşananlara ‘darbe’ bile diyemedi” diyen Kamalak, “Aynı batı Taksim Gezi parkı olaylarının arkasında durarak, ‘Türkiye’de darbe oluyor, iç savaş çıkıyor’ diyebilmişti” dedi.

Saadet Partisi Kütahya İl Başkanlığı'nca Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen Birleştirilmiş İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın katılımıyla yapıldı. İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kamalak bir konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Mısır’da yaşanan askeri darbeyi ve Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Mustafa Kamalak, Mısır’da yaşananlara sessiz kalıp, “Burada yaşanan bir darbedir” diyemeyen batılı devletleri eleştirdi. Gerek Mısır darbesini gerekse Taksim olaylarını 27 Mayıs 1960 darbesinden ayrı düşünülmesinin mümkün olamayacağını ifade eden Kamalak, “Olaylar aslında bir düşünce zincirinin birbirini tamamlayan halkalarıdır. İslam aleminin asıl problemi demokrasi değildir. İslam aleminin asıl problemi özgürlük problemidir, bağımsızlık problemidir. Mısır özgürlük ve bağımsızlık istediği için batının desteği ile öncü kuvvetler tarafından askeri darbe yapılmıştır. Olayın özü bu” dedi.

Mısır’daki darbeyi 1960 yılında Türkiye’de Menderes döneminde yapılan askeri darbesi ile ilişkilendiren Kamalak konuşmasına şöyle devam etti:

“Mısır’da Mursi yüzde 51 oy alarak sandıktan çıkmadı mı, çıktı. Peki darbeciler neyin nesi? Bunlar küresel emperyalizmin uşağı. Böyle yorumlamak lazım. Şimdi Mursi’ye, 'O diktatördü' diyorlar. Sandıktan çıkan diktatör, silah ile gelen demokrat öyle mi? Hadi canım sende. Mursi’nin yerine batıya kul, köle, uşak mesafesindeki birileri getiriliyor."

Reklam
Reklam

"OLAYIN FAİZ LOBİSİYLE ALAKASI YOK"

Gezi Parkı olaylarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Gezi olaylarının arkasında faiz lobisi var' ifadelerini eleştiren Kamalak, “Başbakan faiz lobisi seninle niye uğraşsın ki? Sen 10 yıllık iktidarın döneminde faiz lobisini en ziyadesiyle desteklemedin mi? Faiz lobisinin musluklarını kısmak amacıyla Refah-Yol hükümetinin ortaya koyduğu 'Denk Bütçe'yi sen ortadan kaldırmadın mı? Sayın Başbakan faiz lobisi seninle neden uğraşsın ki? Danışmanların seni yanlış bilgilendiriyor. Bunu böyle bil” şeklinde konuştu.

Küresel emperyalizme karşı tek çarenin Milli Görüş iktidarı olduğunu kaydeden Kamalak, “Şahadeti göre askerle zafer kazanılamaz. Milli görüş bu yolda çok bedel ödedi. İcabet ederse yine daha fazlasıyla bedel ödemeye hazırız. Milli görüş öncülüğünde tıpkı tarihimizde olduğu gibi İslam Birliği sağlanmalıdır. İktidar partisi Saadet Partisinin yolunu kesebilmek için kendisinden önceki birileri gibi ‘Sakın bölünmeyin, CHP gelir’ diyor. Daha önce Adalet Partisi bölündü, CHP gelmedi Milli Selamet Partisi geldi. ANAP bölündü silindi, Refah partisi geldi. CHP millet tarafından mühürlenmiştir. Şimdi de inşallah Saadet gelecek” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz