Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Mersin'de

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, her şeyden önce temel değerleri ön planda...

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, her şeyden önce temel değerleri ön planda tutmaya mecbur olduklarını belirterek, "Alevisiyle, Sünnisiyle, Bektaşisiyle, Caferisiyle hepimiz Müslümanız. Başka türlü yorumlar, davranışlar ancak ve ancak küresel emperyalizmin işine yarar" dedi.

Kamalak, Saadet Partisi Mersin İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar yemeğine katılarak, partililerle orucunu açtı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen yemeğe katılan Kamalak'a, çok sayıda partili eşlik etti. İftar öncesi partililerle sohbet eden Kamalak, ezanın okunması ile birlikte orucunu açtı. Orucunu açtıktan sonra partililere hitap eden Kamalak, her şeyden önce temel değerleri ön planda tutmaya mecbur olduklarını söyledi. Bunun yanlış yorumlanmasına ve uyguher şeyden önce temel değerleri ön planda tutmaya mecbur olduklarınılanmasına asla müsaade etmemeleri gerektiğine vurgu yapan Kamalak, "Biz Çanakkale’de resmi kayıtlara göre 250 bin şehit verdik. Gayri resmi kayıtlara göre 400 bin şehit verdik. Sonra Kurtuluş Savaşı esnasında , Mersin’de Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da binlerce şehit verdik. Bu şehitlerin tamamı Türk, Laz, Kürt, Çerkez değildi. Ama tamamı Müslüman’dı. O münasebetle bu temel değeri ülkenin harcı olarak ele almak durumundayız. Bunu aksi biçimde yorumlanmasına müsaade etmemeliyiz. Alevisiyle, Sünnisiyle, Bektaşisiyle, Caferisiyle hepimiz Müslüman’ız. Başka türlü yorumlar, davranışlar ancak ve ancak küresel emperyalizmin işine yarar. Farklı davranış ve yorumlara ülkenin birliği, bütünlüğü kardeşlik hukuku bakımından asla müsaade edilmemelidir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Suriye hakkındaki düşüncelerini de partililerle paylaşan Kamalak, "Suriye ilgili olarak biz 10 ay önce Türkiye’nin Suriye politikasını yanlıştır diye yorumlamıştık. O tarihten bu güne geçen zaman bizi doğruladı. Keşke yanılmış olsaydık. Yani hükümetin uygulaması doğru çıksa da keşke biz yanılmış olsaydık. Halende hükümet yanlış yapıyor. Parlamento Suriye meselesine el koymalıdır. ABD Türkiye’yi ihtar edercesine uyardı. Başbakan, 'biz Suriye’de Türkiye aleyhine oluşumlara müsaade etmeyiz’ diye şeyler söylüyor. Bundan 20 yıl önce Kuzey Irak’ta oluşumlar meydana gelirken biz o zaman Milli Görüş olarak yanlış yapıyorsunuz diye dönemin yetkililerini ve yöneticilerini uyarmıştık. O zamanda böyle söyleniyordu. Biz, Kuzey Irak’ta Türkiye aleyhine bir oluşumun olmasına asla müsaade etmeyiz diye ama ne oldu? ABD’nin izni olmadan Türkiye Kuzey Irak’a girebiliyor mu? Şu an çok riskli bir durumla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Kamalak, Eski Genel Başkanı Numan Kurtuluş'un Ak Parti ile isminin geçmesini de değerlendirerek, "AK Parti’nin çalışıyor olmasını, siyasi parti bakımından normal karşılamak lazım. Ama Numan beyi soruyorsanız, Numan bey hiçbir zaman Milli Görüşçü olmadı. Numan bey Milli Görüşü bir bütün olarak AK Parti’ye yamayacaktı. Dolayısıyla Milli Görüşü AB’ye, Haçlı Birliği’ne götürmek istiyordu. Ama cenabı Allah buna müsaade etmedi" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Kamalak, partililerle birlikte Teravi Namazını kıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz