Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Trabzon'da:

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Karadeniz'in yiğit insanları şuna karar vermek durumunda; bizim yerimiz Haçlı birliği mi, İslam

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Karadeniz'in yiğit insanları şuna karar vermek durumunda; bizim yerimiz Haçlı birliği mi, İslam birliği mi- Şu anda İslam birliği diyen tek parti var, o da Saadet Partisi" dedi.

Kamalak, partisinin Arsin ilçesine bağlı Yeşilyalı Belde Belediye Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, SP'li bir belediye başkanı olmanın ve hizmet vermenin çok zor olduğunu belirterek, "İki sene önce Rize'de bir sel felaketi olmuş ve 7 belediye için ödenekler ayrılmıştı. Hasar tespiti yapılan belediyelerden ikisi Saadet Partiliydi. Bunlardan birisi AK Parti'ye geçti ya da geçirildi. Ona, tespit edilen hasarın yüzde 50 fazlası ödenmişti" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milli görüşün bir gün mutlaka iktidara geleceğine inandıklarını vurgulayan Kamalak, şöyle devam etti:

"Çünkü karanlıklar ilelebet devam edemez. Baskı ve zulüm de sürekli olamaz. Milli görüş bu milletin tarihidir, özüdür ve ruhudur. Geriye dönüp baktığımızda milli görüşün koalisyon dönemi de olsa iktidarda olduğu dönemler adeta çöl ortasında yeşil vahalar gibidir. Mesela 1974 yılında 48 milletvekili ile hükümete gelmiştir ama 25 yıldır Kıbrıs'ta akan kanı durdurmuş, annelerin gözyaşını dindirmiştir. 1996 yılında da 158 milletvekili ile iktidara gelmiş, orada da işçiye, memura ve emekliye yüzde 50 zam yapılmıştır. Cumhuriyet tarihine baktığınızda bu sahneleri başka yerlerde görmek mümkün değil."

Türkiye'nin şu anda en önemli gündem maddelerinden birinin terör olayları ve barış süreci olduğunu anımsatan Kamalak, şunları kaydetti:

"Eğer milli görüş işbaşında olsaydı bu olayların hiçbiri yaşanmazdı. Karadeniz'in yiğit insanları şuna karar vermek durumunda; bizim yerimiz haçlı birliği mi, İslam birliği mi- Şu anda İslam birliği diyen tek parti var, o da Saadet Partisi. Yani gideceğimiz yolu net olarak belirlememiz lazım. Şu an AK Parti ne diyor, 'haçlı birliği' diyor. Nedir Avrupa Birliği, haçlı birliği değil mi- Bu ülke yüzyıllar boyunca şehitlerini batıya karşı vermedi mi- Peki bu milletin yeri haçlı birliği ise Çanakkale'de can veren 400 bin şehidimizin suçu neydi-"

Reklam
Reklam

Kamalak, konuşmasının ardından Yeşilyalı Belde Belediye Başkanı Hüseyin Fidan'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz