Saadet Partisi kayyuma devredildi...

Saadet Partisi'nin olağan Genel Kurul'unun iptali için açılan davada, mahkeme kararını açıkladı:

Saadet Partisi (SP) yönetimi kayyuma devredildi. Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, SP'de Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi.

[

****](https://www.mynet.com/bekaroglu-hoca-akpye-hizmete-mi-calisiyor-110100533459 )

[

****](https://www.mynet.com/erbakancilarla-chp-isbirligi-yapti-110100533460 )

Temmuz ayı sonunda Oğuzhan Asiltürk'ün şikayeti üzerine açılan davaya bakan 21. Asliye Hukuk Hakimi Amet Metin Tözün, olaylı geçen kongre için ihtiyati tedbir kararı vermek ve kongre evraklarına el koymak üzere polis eşliğinde Genel Merkez'de arama yapmıştı.

Reklam
Reklam

Açılan davalarda, kongrede usülsüzlük yapıldığı, Saadet Partisi'nin mevcut yönetiminin de bu yüzde hukuken geçerli olmadığı iddia edilerek partinin davalar sonuçlanana kadar kayyuma devredilmesi ve kayyum tarafından yönetilmesi istenmişti.

Davada karar çıktı. Mahkeme, SP yönetiminin kayyuma devredilmesine karar verdi.

-KONGRE SÜRECİ–

SP'nin 11 Temmuz'daki olağanüstü kongresi, Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan arasında çekişmeye sahne olmuştu. Seçimi Kurtulmuş'un listesi kazanınca Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan Altınöz yeni yönetimde yer alamadı. Fatih Erbakan, Kurtulmuş'u istifaya çağırırken, kongrenin yenilenmesini isteyen delegeler dilekçe toplamaya başlamıştı.

Parti kurucularından ve Erbakan tarafında yer alan, Mustafa Kamalak ve kongre delegesi Hasan Bitmez, toplam 650 delegenin olağanüstü kongre talebini içeren dilekçelerini genel merkeze vermiş ardından bu dilekçeler bazı delegeler tarafından geri çekilmişti.

Gelinen süreçte olağanüstü kongre için yeterli imza sayısı da tartışma konusu oldu. Konu hakkında Erbakan'ın kurmaylarından Şevket Kazan'ın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'dan bilgi aldığı konusu da uzun süre tartışma konusu oldu.

Reklam
Reklam

Saadet Partisi'nde 11 Temmuz'da yapılan kurultayın ardından başlayan olağanüstü kongre tartışmalarında gelinen nokta “kayyum” la sonuçlandı.

NUMAN KURTULMUŞ ADAY OLMAYACAK

SP eski Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Bekaroğlu SP yönetiminin kayyuma devredilmesinin ardından şöyle konuştu:

Numan Kurtulmuş’la Hoca ve ekibin arasında öyle şeyler oldu ki. Bundan sonra herhalde beraber yola devam etmek pek mümkün olamayacak.

Sayın Kurtulmuş sanırım bundan soran kayyum eliyle yapılacak kongrede aday olmayacak diye düşünüyorum.

Hoca ne yapmak istiyor anlamakta zorlanıyorum. İlk seçimlerde çok rahat barajı geçecek bir parti konumunda olan bir partiyi neden sabote ediyorlar, kimlere hizmet ediyorlar, başka güçlere mi hizmet ediyorlar anlayamıyorum.

Numan Kurtulmuş yola başka bir şekilde devam eder mi onu da bilemiyorum.

Birkaç hafta içinde kongre toplanacak. Bu imzaları verenler gider kendi başlarına kongre yaparlar.

KAMALAK: ÜÇLÜ KOMİSYON ATADI

SP GİK üyesi Mustafa Kamalak ise 'kayyum atandı' demenin doğru olmadığını, mahkemenin 'üçlü komisyon' atadığını belirtti.

Reklam
Reklam

**Numan Kurtulmuş'un kararını açıkladı

**

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, partinin mahkeme kararıyla kayyuma devri konusunda açıklama yaptı. 'Partiye 14 dava açıldı diyen' Malkoç, Numan Kurtulmuş şu anda ne yapacağını açıkladı.

Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un yardımcılığını yürüten Malkoç, Necmettin Erbakan taraftarlarının mahkeme kararıyla kurultay kararı aldırmaları ile bundan sonraki süreçte Kurtulmuş ve ekibinin alacağı tavrını kamuoyu ile paylaşıyor.

Malkoç'un sözleri şöyle:

Kongreden hemen sonra partimiz aleyhine 14 ayrı dava açıldı.

4 partisi derin güçler tarafından kapatılan Milli Görüşün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüştür. Türkiye'de bir ilk yaşanmaktadır, Türkiye'de bir partinin olağanüstü kongresi kayyum tarafından yapılacaktır. Davanın tarafı olanlar kayyum tayin edildi.

Türk siyasi tarihinde görülmemiş bir olay yaşandı ve ilk defa bir parti kayyuma devredildi. İlginç olanı ise davanın hakimi, davacıyı partiye kayyum olarak atanmıştır.

Reklam
Reklam

Genel Başkanımız yarın Genel İdare Kurulu üyelerini toplayacaktır ve daha sonra da il başkanlarımızla toplantı yapıp, istişareler sonucunda aldığı kararı kamuoyuna açıklanacaktır.

"Numan Kurtulmuş aday olacak mı?" sorusu üzerine...

Bu karar bir son değildir. Genel Başkanımız gerekli istişareleri yaptıktan sonra kararını açıklayacaktır.