Saadet Partisi Sözü Tirilye'ye Verdi

Saadet Partisi (SP)’nin ülke genelinde başlattığı “Söz Mahallede” programı kapsamında, Mudanya İlçe Başkanlığı, bu kez...

Saadet Partisi (SP)’nin ülke genelinde başlattığı “Söz Mahallede” programı kapsamında, Mudanya İlçe Başkanlığı, bu kez Bursa’nın Mudanya ilçesi Tirilye beldesinde vatandaşlarla buluştu. Programa, İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu ile İl Müfettişi Recep Aygün, Yıldırım ve Kestel ilçe başkanları da katıldı.

İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, yapılan görüşmelerde, birkaç kişinin dışında halinden memnun olan vatandaşa rastlamadıklarını öne sürdü. Rant ekonomisiyle bir yere varılamayacağını söyleyen Terzioğlu, “Açıklanan iç ve dış borç tutarları gerçeği yansıtmıyor. Sadece IMF’ye olan borçtan bahsedilerek, diğer kurumlara olan borç gizlenmeye çalışılıyor. Bütçeden ayrılan yıllık faiz tutarlarına bakıldığında bu borç görülecektir.” diye konuştu. Refah Partisi döneminde, Milli Görüş belediyeciliğinin halka çok önemli hizmetler verdiğini ifade eden İl Müfettişi Recep Aygün, ülkenin iyi yönetilmediğini savunarak, gösterilmeye çalışılan pembe ekonomik tabloların tamamen hayali ve halkı aldatmaya yönelik olduğunu ileri sürdü.

Reklam
Reklam

SP Mudanya İlçe Başkanı Saim Sakin de yerelde olan sorunların, tamamen üretime yönelik yatırım yapılmadığından kaynaklandığını, Tirilye’nin geçmişte olan imkânlarının ortadan kalktığını anlattı. Sakin, şöyle dedi: “Bir zamanlar tavukçuluk ve hayvancılık vardı, tarih oldu. Balıkçılık aynı şekilde. Yine onlarca zeytin tüccarı vardı, hepsi birer birer ortadan kalktı. Mudanya’da iskele faaliyetleri sebebiyle nakliyecilik yapan kamyonculuk vardı, onun da ipi çekildi. Bütün bu olaylardan sonra hizmet veren banka şubesi kapatıldı. Beldenin geçim kaynağı zeytin, alıcı bulunmaması sebebiyle yağcılık fiyatının altında satılıyor. Sonunda, tarihinde görülmeyen bir ilk gerçekleşecek, nüfus azalması kaybetme durumunda bırakılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: