Saadet Partisi Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Yüce:

Saadet Partisi Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Musa Yüce, Türkiye'nin ilgisi olmayan bir savaşın alanı haline getirildiğini iddia etti.

Saadet Partisi Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Musa Yüce, Türkiye'nin ilgisi olmayan bir savaşın alanı haline getirildiğini iddia etti.

Yüce, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin komşularında veya bölgede meydana gelen olayların ülkeyi ilgilendirmeyeceğinin düşünülemez olduğunu belirtti.

Türkiye ve bölgenin yapılacak bir savaşa doğru hızla sürüklendiğini öne süren Yüce, şunları kaydetti:

"Patriot bataryalarının aktif hale getirilmesinin ardından İsrail'in saldırılarını genişleteceği, Suriye'yi daha geniş çaplı vuracağı, İran'a da yoklayıcı saldırılar düzenleyeceği muhakkaktır. İsrail Suriye'deki kargaşadan istifade ederek büyük ihtimalle bazı bölgeleri de işgal etmeye yeltenecek. Böylelikle İran'ın da dahil olacağı bölgesel çatışmalar başlayacaktır. İsrail'e atılacak her İran füzesi veya kalkan her uçak için, Kürecik'e kurulan radar sistemi ve patriotlar devreye girecek. İran bu durumda ister istemez kendisini durdurmaya çalışacak Türkiye'deki radar üssü ve patriotlara yönelecektir. Türkiye ilgisi olmayan bir savaşın alanı haline getiriliyor. Ülkemizin bölgesinde büyük çatışmalar çıkmadan ağırlığını koyması ve liderlik rolünü üstlenerek derhal bölgedeki İslam ülkelerini bir araya getirmesi gerekir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: