Saadet Partisi'nden Türk-İş Sendikası'na ziyaret

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Var ve parti yönetim kurulu, Türk-İş Sendikası 6. Bölge Temsilcisi...

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Var ve parti yönetim kurulu, Türk-İş Sendikası 6. Bölge Temsilcisi İsmail Ekşioğlu’nu makamında ziyaret etti.
SP il Başkanı Hasan Var, Türk-İş’in ev sahipliğinde yapılan asgari ücret tespit çalışmalarını değerlendirdi. Ziyarette söz alan Var, ülkede açlık sınırının bin TL’ye dayandığı şu günlerde, asgari ücretin en azından açlık sınırının üzerinde, işçiyi ve ailesini insanca yaşatabilecek düzeyde belirlenmesi gerektiğini söyledi. “Ancak çalışanların ücretlerinde artış yapılmamasını öngören IMF politikalarını harfiyyen uygulamakta ısrar eden Hükümet, bu ısrarını sürdürecek ve zulme devam edecektir. Çünkü Sayın Başbakan, IMF politikalarını bu ülkenin gerçeklerinden daha üstün görmektedir.” dedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Var, şu anda asgari ücretin net bin 500 TL olması gerektiğini savundu. Var, şunları ifade etti: "Ancak, faize yılda 50 milyar TL para bulan, Meclis sekreter maaşını yüzde 170 oranında artıran Başbakan, faize bulduğu paranın onda biri ile özel sektörü sübvanse etse, işverenleri destekleyici politikalar izlese, üretimin önünü açsa işverenlerimiz seve seve bin 500 TL ücreti verebilecektir. Hatta firmalarımız istihdamı da artıracaktır. Buna eminim. Bunlar ihtimal değildir, Milli Görüş bunu 54. hükümet döneminde başarmıştır."
Türk-İş Bölge Başkanı İsmail Ekşioğlu da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ekşioğlu, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’na göre bir asgari ücretlinin maaşı 971 TL olması gerekiyor. Bu rakam, yüzde 47 maaş artışı demek. İşverenler yüzde 3'de ısrarlı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 'Asgari ücret artışında işçileri değil firmaları düşünmeliyiz' şeklindeki açıklamasından işçilerin değil işverenlerin dediğinin olacağı anlamı çıkmaktadır. Halbuki 54. Erbakan hükümetine minnet borçluyuz. Türk-İş’in taleplerinin kat be kat üzerinde yapılan maaş artışını unutmuyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz