Saadet Partisi'ne haciz şoku

ANKARA (İHA) - Saadet Partisi (SP) Genel Merkezi bugün haciz şoku yaşadı. Yaklaşık 500 milyar liralık alacak için partiye ait demirbaşlara haciz işlemi uygulandı.

SP Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Binova Beldesi'nde yaşanan bir yangın sonucu yaralanan ve iş göremez raporu alan Mehmet Emin Karadaş adlı vatandaşın parti aleyhine açtığı tazminat davası neticesinde mahkemenin vermiş olduğu tutarın parti tarafından ödenmemesi üzerine haciz işlemi başlatıldı. Haciz için temmuz ayında ilk olarak parti genel merkezine gelen avukatlar parti binasındaki demirbaşları tespit ederek yediemin olarak bıraktı.

Reklam
Reklam

Bu süre içinde parti yönetiminin yasal faiziyle birlikte yaklaşık 500 milyar lira tutarındaki tazminatı ödememesi üzerine Kocaeli Barosu'ndan avukat Fevzi Karataş, icra memurlarıyla birlikte bugün tekrar polislerle birlikte SP Genel Merkez binasına geldi. Avukatların gelmesinin ardından Şevket Kazan ve Oğuzhan Asiltürk de genel merkeze geldi. Avukatın parti yönetimiyle anlaşamaması durumunda tespit edilen demirbaşlara haciz konulması için bir nakliye aracı da parti genel merkezi önüne geldi. Uzun süren görüşmelerin ardından taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine tespit edilen demirbaşlara haciz konularak kamyonete yüklendi.