Saathane Meydanı'nın Yeniden Düzenlenmesi-Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şara: "İlk Kepçe Bir Hafta Içinde Vurulacak"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, tarihi Saathane Meydanı'nın yeniden düzenlenmesiyle ilgili, "İlk kepçe 1 hafta içinde vurulacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, tarihi Saathane Meydanı'nın yeniden düzenlenmesiyle ilgili, "İlk kepçe 1 hafta içinde vurulacak" dedi.

Şara, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların talebi üzerine tarihi Saathane Meydanı'nda düzenleme çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Yenileme çalışmaları kapsamında imar planlarının yapıldığını, kamulaştırma aşamasında olduklarını aktaran Şara, şunları kaydetti:

"İlk etapta kamulaştırma olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile anlaştık. 17 dükkan vakıflara aitti. Onların bedelini ödedik. Kamulaştırmayı tamamladık. İcra marifetiyle buradaki dükkanlara, 15 günde tahliye etmeleri gereğini tebliğ ettik. Bu süre doldu. Şimdi yine icra marifetiyle 'geldik, tespit yapıyoruz dükkanları yıkacağız' diyoruz. 3-5 gün daha süre verdik. Hukuki açıdan bir problem yok. İşlem devam ediyor. İlk kepçe bir hafta içinde vurulacak. Vakıflardan aldığımız dükkanlardan başlayacağız. Amacımız orayı meydana çıkarmak."

Reklam
Reklam

Tarihi değerleri yaşatmaktan mutluluk duyacaklarını vurgulayan Şara, hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğinin altını çizdi.

Muhabir: Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz