Sabah-Atv ihalesinde iptal gündemde

İSTANBUL (İHA) - Sabah-Atv ihalesinde Nurol-Carlyle grubunun teklif vermeyeceğine dair basında yer alan haberlerin ardından konuya yakın kaynaklar ihalenin iptalinin gündemde olduğunu belirtiyorlar.

Nurol-Carlyle grubunun teklif vermeme kararı henüz resmi olarak teyit edilmemesine rağmen ihaleye yakın kaynaklar teklif sayısının beklenenin çok altında kaldığını ve ihalenin iptal edilebileceğini ifade ediyorlar.

Sabah-Atv'nin satışına ilişkin TMSF ihalesinde Nurol-Carlyle ve RTL-İpek-Sancak Grupları ile Çalık Grubunun medya faaliyetleri için kurduğu Turkuvaz şirketi önyeterlilik başvurusu yapmıştı. Nurol-Carlyle'ın çekilmesi ile talip sayısı ikiye indi.

Reklam
Reklam

YABANCI TARAFINDA HAYAL KIRIKLIĞI İhalede kapalı zarf tekliflerinin verilmesi için yarın son gün. Çalık Grubu henüz ihaleye girmek için yanına bir yabancı ortak almış değil. Bu nedenle ihale öncesinde çok yüksek düzeyde beklenen yabancı ilgisi de sadece RTL ile sınırlı kalmış olacak. 5 Aralık'ta da kapalı zarflar açıldıktan sonra açık artırma yapılacak.

MUHAMMEN BEDEL 1.1 MİLYAR DOLAR
Satış kapsamında Sabah, Atv, Takvim, Yeni Asır, dergiler, dağıtım şirketi, reklam şirketi paket olarak yer alacak.
TMSF ihalenin muhammen bedelini daha önce 1.1 milyar dolar olarak belirlemiş ve TSMF Başkanı Ahmet Ertürk, 1.1 milyar doların altında teklif gelmesi durumunda ihalenin iptal edileceğini ifade etmişti.

TMSF Başkanı Ertürk, yabancıların yoğun ilgi göstermesine rağmen, önyeterlilik için 3 grubun başvurmasının beklentilerinin altında olduğunu da belirtmişti.