Sabah-atv medya grubunun gizli sahibinin Recep Rayyip Erdoğan olduğu bilgisi doğru mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sordu.

ANKARA (ANKA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "Sabah-ATV ve diğer yandaş gazetelerin manşetlerini Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan veya görevinizden dolayı siz mi belirliyorsunuz?" diye sordu.

Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Oran, şöyle dedi:

"Dün akşam sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu belirtilen bir konuşmada, 17 Aralık 2013'te başlayan büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında hükümet yanlısı yayın yapan gazetelerin 18 Aralık 2013'te hangi manşetle çıkacağını anlatılmaktadır. Bilal Erdoğan, bir gün sonra Takvim gazetesinin "vaiz lobisi', Sabah gazetesinin ise "Kaset olmadı dosya verelim' manşetiyle çıkacağını nereden bilmektedir?

Reklam
Reklam

Bilal Erdoğan'ın ertesi gün bu iki gazetenin çıkacağı manşeti söyledikten sonra, "Onlar tamamen hazır babacığım, şu an sizin talimatlarınızı bekliyorlar. En tepeden vurmaya başlayacaklar' demesinin gerekçesi nedir? Sabah-ATV ve diğer yandaş gazetelerin manşetlerini Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan veya görevinizden dolayı siz mi belirliyorsunuz?

Söz konusu gazetelerin de dahil olduğu Sabah-ATV medya grubunun gizli sahibinin Recep Tayyip Erdoğan olduğu bilgisi doğru mudur?

Görüşmede Bilal Erdoğan'ın sözünü ettiği "Bunlar haddini bilecek. Bitecek bu iş artık, ün üstüne gidene kadar bir şey yapılması lazım' dediği kişiler kimlerdir? Bu kişilere yönelik hükümetinizin bir eylem planı var mıdır, içeriği nedir?

Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Aralık 2013'ün ilk saatlerinde yapıldığı belli olan bu telefon görüşmesinde söylediği "Bugün atılacak adımlar var zaten, iş epey şeye girecek' dediği adımlar hangileridir? 17 Aralık savcılarının, İstanbul İl Emniyet Müdürü ile İstanbul TEM, KOM Ve İstihbarat şubelerinin dağıtılması da söz konusu "atılan adımlar'dan mıdır?

Reklam
Reklam

Bilal Erdoğan'ın yandaş gazete yöneticileri için aktardığı "hele bir de bize biraz malzeme gelse MİT'ten' yakınmasını dile getirmesi karşısında MİT'ten yandaş basın kuruluşlarına bilgi-belge, istihbarat akışı başladı mı? MİT'in görevleri arasında hükümetin yandaşlarına bilgi-belge, istihbarat aktarmak da bulunuyor mu? Bu yasadışı talep ve işlem karşısında hangi idari önlemleri aldınız? Bu kapsamda görevini kötüye kullandığı saptandığı için ceza verilen MİT personeli var mıdır, varsa bunların sayısı ve 10 yıl içerisinde yıllara göre dağılım nedir?

Bilal Erdoğan'ın MİT'ten yandaş basına bilgi aktarılması talebi üzerine Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bakacağız, bizden malzemeye daha çok ulaşıyor işte' tepkisi, MİT'in görevini yeterince iyi yapamadığı, basının istihbarata daha çabuk ve etkin ulaştığı anlamına mı gelmektedir?"