Sabahat Tuncel, kendini savundu

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, teröristi kaçırmaya çalıştığı iddiasıyla ilgili yargısız infaz yapıldığını söyledi. TBMM’de...

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, teröristi kaçırmaya çalıştığı iddiasıyla ilgili yargısız infaz yapıldığını söyledi.
TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tuncel, basının yanlış bilgilendirildiğini iddia etti. Tuncel, "Bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Şeyma Güzel’in nereye gittiği bilgisini verebilirdi. Kendileriyle ne konuştuğumuz bilgisini verebilirdi." dedi. Şeyma Güzel’in Barış ve Gençlik Merkezi çalışanı olduğunu ifade eden Tuncel, "Diyarbakır’a gittiği sırada ben havalimanına bıraktım. Gözaltına alındı. İki polisin kolları arasında çıktığında, ben de 'niye' diye sordum. ‘İşlem yapacağız’ dediler. Ben de avukatına haber verdim.’ diye konuştu.
Demokratik Yurt Sever Gençlik Meclisi’nin yarın mahkemesi olduğunu, Şeyma Güzel’in de mahkemede olacağını belirten Tuncel, "Bu adaletsizliğe hukuksuzluğa son verilecek. Kim insan haklarından demokrasiden bahsediyorsa potansiyel terörist ilan ediliyor. Türkiye bunu taşımamalıdır diye düşünüyorum. Yarın mahkemeye gideceğim. Şeyma Güzel arkadaşım da mahkemede olacak. Hakim savcı kararını vermeden basın bunun kararını vermiş oluyor. Masumiyet karinesi denen bir şey var. Arkadaşlarımız yarın mahkemeye çıkarılacak. Çıkarılmadan Türkiye kamuoyu terörist ilan etti." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz