Şaban Baş: Tarımsal Destekler Artarak Devam Ediyor

Seyhan Ziraat Odası Meclis Başkanı Şaban Baş, tarımsal ürünlerde hükümetin üretici gelirlerinde ve fiyatlarda istikrarı...

Seyhan Ziraat Odası Meclis Başkanı Şaban Baş, tarımsal ürünlerde hükümetin üretici gelirlerinde ve fiyatlarda istikrarı sağlamak amacıyla uyguladığı destek politikaların artarak devam ettiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yanında AB ve diğer desteklerin de olduğunu kaydeden Baş, “Tarım Bakanlığı faiz indirimli, kırsal kalkınma hibe, alan bazlı, fark ödemesi, hayvancılık, tarım sigortası, tohum, fide, fidan, arazi koruma ve Ar-Ge destekleri vermektedir. Tarımsal yatırımlarda Ziraat Bankası tarafından yüzde 25-60 arasında indirimli faizli kredi uygulaması var. İyi tarım uygulamalarında yüzde 60, organik tarım yatırımları yüzde 60, tohum, fide, fidan üretim ve kullanma yüzde 50, Ar-Ge yatırımları yüzde 40, süt sığırcılığı ve damızlık yetiştiricilik yüzde 60, besi sığırcılığı ve küçükbaş yetiştiricilik yüzde 50 indirimli faizde kredi miktarları uyguluyor.’’dedi.
Kırsal kalkınmada hibe desteklerinin de bulunduğunu ifade eden Baş, ‘’Kırsal alandaki ekonomik yatırımların 500 bin TL tutarındaki miktarının yüzde 50’si hibe olarak desteklenmektedir. Desteklenen ekonomik yatırımlar ise şöyel: Tarımsal Ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesis yatırımları veya mevcut tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar veya yarım kalmış tesislerin tamamlanmasına yönelik yatırımlar. Alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar ile tarımsal tesislerde kullanmak üzere alternatif enerji üretim tesislerine yönelik damlama-yağmurlama sulama sistemlerinin yapımına yönelik yatırımlar.’’ ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Baş, alan bazlı desteklerin yanı sıra mazot gübre desteğinin devam ettiğini, ayrıca organik tarım-iyi tarım desteklerinin olduğunu, fark ödemesi destekleri, hayvancılık destekleri, süt destekleri, yem bitkileri destekleri, tarım sigortası destekleri, tohum, fide, fidan desteği, sertifikalı tohum kullanım desteği, sertifikalı fidan-fide desteği, standart fidan kullanım desteği, sertifikalı tohum üretim desteği gibi desteklerle çiftçilerin ekonomik durumlarını iyileştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz