Şaban Dişli hakkında yeni iddialar!

ANKARA (İHA) - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin hiçbir dönemde Akademi Ofset A.Ş.'nin ortakları arasında yer almadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, Dişli'nin dokunulmazlığının kaldırılacağını açıklamasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Dişli, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ile ilgili yeni iddialar ortaya attı. Daha önce Dişli'nin Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde imar değişikliği ve banka kredisi karşılığında 1 milyon dolar alarak iş takipçiliği yaptığını öne sürdüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, Dişli'nin ise bu iddiaya cevap vermek için yaptığı açıklamada daha önce ortağı olduğu Akademi Ofset'in bir bankadan kredi kullanabilmesi için bankaya teminat olarak bloke ettirdiği birikimleri nedeniyle doğabilecek risklere karşı bu protokolün imzalandığını söylediğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre Şaban Dişli'nin hiçbir dönemde Akademi Ofset A.Ş.'nin ortakları arasında yer almadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Silivri 2. bölge tapu sicil müdürü huzurunda düzenlenen 3 adet resmi senedin fotokopilerini basın mensuplarına dağıtan Kılıçdaroğlu, bu belgelerin, Akademi Ofset'in bankadan kredi alabilmesi için sözkonusu 3 arsanın Denizbank'a lehine ipotek edildiğinin belgeleri olduğunu açıkladı. Bu belgelerin, toplam 2.2 milyon dolar kredi için 7 milyon 700 YTL teminat gösterildiğini ortaya koyduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bankanın, verdiği kredinin karşılığında katından fazla teminat aldığına işaret etti.

Kılıçdaroğlu, bu belgelerin, Şaban Dişli'nin imzaladığı protokolün açıkça bir rüşvet belgesi olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Kılaçdaroğlu, "Bu belge halka gelince 'din, iman', kendilerine gelince 'han, hamam' söyleminin belgesidir. Yani bir ibret belgesidir. Bir utanç belgesidir" diye konuştu. Basın mensuplarına bir belge daha dağıtan Kılıçdaroğlu, bunun da 19 Eylül 2006 tarihli Silivri 1 No'lu noterliğince düzenlenen Gayrimenkul Satış Vaadi Anlaşması olduğunu söyledi. Bu anlaşmada satıcının Mehmet Karasu, alıcının ise Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Sanayi AŞ olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu sözleşmenin özelliğinin, henüz satın alınmayan bir arsanın imar durumunun nasıl değiştirileceğine dair hükümler içermesi olduğunu belirtti. Sözleşmede arsada hipermarket inşa edilmesine olanak verileceği, E5 karayolu üzerinde her iki yönde giriş ve çıkışın sağlanacağı, yola ait giriş çıkış bağlantı izninin Silivri Belediyesi ve Karayollarından alınacağı ve bu yolun 1/5000 ve 1/1500 ölçekli imar planlarına işleneceği taahhüdünün yer aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, satıcının, imar değişikliği ile ilgili hükümlerin yerine getirilmemesi halinde Tesco'ya 750 bin Dolar cezai şartı ödemeyi bile taahhüt ettiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, "Çünkü Mehmet Karasu, arkasında 'Dişli' bir iş takipçisi olduğundan emindir" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'dan hukuku çalıştırmasını ve Şaban Dişli'nin dokunulmazlığının kaldırılacağını kamuyouna açıklamasını istedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bu konuda en son konuşması gereken kişi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Topbaş'tan, aynı zamanda Silivri Belediye Başkan Yardımcısı da olan Büyükşehir Belediyesi İmar Kamisyonu Başkan Vekili Karakaş'ın malvarlığını açıklamasını istedi. Maliye Bakanı Unakıtan'a da bir soru yönelten Kılıçdaroğlu, Akademi Ofset'in son 5 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödediğini sordu. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine ticaret sicili kayıtlarına göre Dişli'nin hiçbir zaman Akademi Ofset'in ortağı olmadığını ifade etti.