Şaban Dişli için ikinci iddia

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "iş takibi" karşılığı 1 milyon dolar komisyon ücreti aldığı iddiasına kanıt gösterilen belgeyi, "bankaya teminat olarak bloke ettirdiğim birikimlerim nedeniyle doğabilecek muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokol" diye açıkladı.

CHP'nin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine ilk Başbakan Tayyip Erdoğan'ı bilgilendiren Dişli'nin açıklaması şöyle: "Akademi Ofset A.Ş. adına Mehmet Karasu ile Şaban Dişli arasında imzalanmış 31 Ağustos 2006 tarihli başlıksız belge, rüşvetin belgesi değildir. Bu belge, daha önce ortağı olduğum Akademi Ofset'in bir bankadan kredi kullanabilmesi için bankaya teminat olarak bloke ettirdiğim birikimlerim nedeniyle doğabilecek muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokoldür."

Reklam
Reklam

Dere yatağında imar planını da değiştirtti

AKP'li Dişli'nin kuzenine devrettiği Sapanca'da dere yatağına yapılan fabrikasının belediye tarafından mühürlenmesi üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin imar planını değiştirdiği iddia edildi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli hakkında yeni bir iddiayı daha gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, Dişli'nin eski ortağı olduğu ve kuzenine devrettiği "Sırma Soda" markasıyla bilinen fabrikasının Sapanca'da dere yatağına inşa edildiğini ve belediyenin mühürlemesi üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin imar planını değiştirdiğini söyledi.

Dişli'nin iş takibi karşılığında 1 milyon dolar aldığı iddiasını önceki gün ortaya atan Kılıçdaroğlu, AKP'li yöneticinin eski ortağı olduğu ve milletvekili seçildikten sonra kuzeni Davut Dişli'ye devrettiği Grup Soda ve Meşrubat Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Sakarya'nın Sapanca ilçesi Mahmudiye mevkiinde, Hazine arazisi olan dere yatağına fabrika yaptırdığını iddia etti.

Reklam
Reklam

TESCO KİPA: İŞLERİMİZ YASAL AKP'li Şaban Dişli'nin komisyon aldığı iddialarını gündeme getiren arsayı satın alan Tesco Kipa, 19 bin metrekarelik sözkonusu gayrımenkulün, ticaret imarlı olduğunu ve Akademi Ofset Matbaacılık'tan ekspertiz raporuna dayalı olarak 18 Ocak 2008'ta satın aldıklarını duyurdu. Açıklamada, "Halka açık bir şirket olan Tesco Kipa'nın, tüm faaliyetleri, yasaların öngördüğü çerçevede, kayıt altındadır ve böyle olmaya devam edecektir" denildi.