Sabancı Holding'te atama

İstanbul (AA)- Sabancı Holding bünyesinde oluşturulan Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanlığı görevine Hakan Akbaş atandı. Halen holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Strateji ve İş Geliştirme Direktörlükleri, Stratejik Planlama Direktörlüğü ve Kurumsal Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü, bundan böyle Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı'na rapor edecek.

Grup Başkanı olarak atanan Hakan Akbaş, 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Simon School, University of
Rochester'da Finans ve Pazarlama dalında MBA yaptı.

Reklam
Reklam

Akbaş, 1995 yılında Bausch & Lomb'da Süreç İnovasyon Danışmanı, 1995?1997 yılları arasında Xerox Corporation'da Pazarlama ve Strateji Yöneticisi ve 1997- 1999 yılları arasında yine Xerox'ta Dünya Strateji ve İş Geliştirme Ofisinde Müdür olarak görev aldı.

2001 yılına kadar Acenture ile Xerox arasındaki Joint Venture'da Strateji ve İş Geliştirme'den sorumlu Direktör olarak çalışan Akbaş, 2005 yılı sonuna kadar Xerox Global Services'in kurucu üyesi olarak İş Geliştirme Operasyonlarından sorumlu Genel Müdürlük görevinde bulundu.

Akbaş, 2006 yılından bu yana, Document Sciences Corporation'da kıdemli Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürüyordu.