Sabancı Müzesi'nde Etkinlikler

Sabancı Müzesi’nde Ağustos Böcekleri için etkinlikle..

7-11 yaş grubu çocuklara yönelik olarak hazırlanan yaz etkinliği Sakıp Sabancı Müzesi'nde Ağustos ayında başlıyor. Birer haftalık dört programı içeren ücretsiz etkinlikler, her gün sabah 10.00 – 12.30 / öğleden sonra 14.00 – 16.30 olmak üzere iki farklı seansta gerçekleştiriliyor.

Ağustos Böcekleri Dünya Kültürünü Öğreniyor (3-7 Ağustos)

Çocuklar her gün farklı ülkelerin sanat eserleri, sanatçıları, yemekleri, mimari eserleri, giysileri, müzikleri ve enstrümanları gibi konuları temel alan yaratıcı çalışmalar gerçekleştirecekler. 4 gün boyunca ülkelerin kültürünü öğrenen ve üreten çocuklar 5. gün kendi sergilerini tasarlarken çeşitli sürprizler hazırlayacaklar.

Reklam
Reklam

Ağustos Böcekleri Müzikle Yaratıyor (10-14 Ağustos)

Çocuklar, müze ve müziğin kökeninde Musalar'ın yani esin perilerinin olmasından temellenen bir yaratıcı süreç yaşayacaklar. Müziğin ve müzeciliğin tarihini öğrenecekler. Mitolojide ve efsanelerde yer alan müzik mitlerini canlandıracak, enstrümanlar tasarlayacaklar. Farklı müzik türleri konusunda farkındalık geliştirecek olan çocuklar 4 gün boyunca müziğe dair sanat eserleri yaratacaklar. 5. gün ailelerine "Müzedeki Esin Perileri'nin Müzikli Sergisi” konulu sergiyi hazırlayacaklar.

Ağustos Böcekleri Kaf Dağının Ardında Masal Arıyor (17-21 Ağustos)

Çocuklar farklı temalardaki masalları dinleyecek, canlandıracak ve Kaf Dağı'nın ardındaki hayal diyarı için gerçek sanat eserleri yaratacaklar. Dünya masallarının bilindik öğelerini kullanarak, kendi renkli düşleriyle yeniden tasarlayıp, müzenin en renkli sergilerini hazırlayacaklar.

Ağustos Böcekleri Kış İçin Sanat Biriktiriyor (24-28 Ağustos)

Müzenin pek çok alanının kullanılacağı bu atölye çalışmasında çocuklar sanatın pek çok alanında deneyim kazanacaklar. Bahçede büyük boyutlu resimler yapacak, atölyede hat ve minyatür çalışacak, baskı sanatını öğrenecek, terasta heykeller tasarlayacaklar. Sanatın müzik, sinema, tiyatro gibi alanları bu çalışmalara eşlik edecek ve yarattıkları eserleri büyük bir gururla sergileyecekler.

Reklam
Reklam

Bilgi almak ve kayıt olmak için SÖZ Danışmanlık'ı 0216 414 26 30 numaralı telefondan arayabilirsiniz.