Sabancı suikastinin planları Türkiye'de

Belçika Federal Savcılığı Sözcüsü Lieve Pellens, terör örgütü DHKP-C'nin Belçika'daki dosyalarının kopyalarının Türk yetkililere verildiğini açıkladı. 200 klasörlük bilgilerde Sabancı suikastini aydınlacak bilgilerin olduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ve terörle mücadele uzmanlarından oluşan bir heyet, geçen hafta, terör örgütü DHKP-C hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere Belçika'ya gitmişti.

Pellens, DHKP-C ile ilgili Türkiye tarafından uzun süredir talep edilen 200 kadar dosyadan oluşan ayrıntılı bilgi ve belgelerin kopyalarının Türk heyetine verildiğini, heyetin Federal Savcı Johan Delmulle ile görüştüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

ÖRGÜTÜN HAFIZASI

Türk heyete verilen 200 klasörde DHKP-C lideri Dursun Karataş, Zerrin Sarı, Kaya Saz, Musa Asoğlu ve Sabancı suikasti sanığı Fehriye Erdal'ın evinde ele geçirilen bilgisayarların hardisklerinin dökümlerinin birer kopyası da bulunuyor. Örgütle ilgili çok önemli bilgilerin bulunduğu dosya ile Sabancı cinayeti başta olmak üzere birçok suikastin aydınlatılabileceği belirtiliyor.