Sabancı'nın ölümü New York Times'te

NEW YORK (İHA) - ABD'nin önde gelen gazetelerinden The New York Times, geçirdiği rahatsızlık sonucu Cumartesi günü yaşama veda eden işadamı Sakıp Sabancı'nın Türkiye'nin önde gelen sanayicilerinden ve yardımseverlerinden olduğunu duyurdu.

Gazete, Amerikan Hastanesi'ndeki doktorların, Sabancı'nın ölüm nedenini daha önce böbrekte tespit edilen kanserli dokunun karaciğere sıçraması olarak açıkladığını yazdı. Sabancı ailesinin, Forbes dergisinin yaptığı ankete göre, 3.2 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 147'inci ailesi olduğunu belirten gazete, Sakıp Sabancı'nın, küçük bir aile işletmesini 30 bin işçinin çalıştığı bir imparatorluğa dönüştürdüğü yorumunu yaptı. Sabancı'nın Türkiye genelinde, yüzden fazla sağlık, eğitim ve kültür tesisleri inşa ettiğine dikkat çeken gazete, Sabancı Holding'in Toyota, Philip Morris ve IBM gibi dünya ölçeğindeki şirketlerle ortaklıklar kurduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Sakıp Sabancı'nın, bir dönem Türk Sanayici ve İşadamları Birliği'nin (TÜSİAD) başkanlığını da yaptığını vurgulayan New York Times, Sabancı'nın Osmanlı hat sanatı koleksiyonunun Avrupa'yı dolaştığını anımsattı. Gazete, bu koleksiyonun Paris Louvre ile New York Metropolitan müzelerinde sergilendiğine dikkat çekti. Gazete, Sakıp Sabancı'nın uluslararası sanat çevrelerinde tanınan birisi olduğunu belirtti. Gazete, son olarak, "Sakıp Ağa" olarak anılan Sabancı'nın, dün birçok politikacı ve işadamının katıldığı devlet töreniyle gömüldüğüne dikkat çekti.