SABESYO öğrencileri, sporun faydalarını anlattı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (SABESYO) öğrencileri,...

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (SABESYO) öğrencileri, sporun faydalarını anlattı.
Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu yaptı. Beden Eğitimi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Ferit Doğan Şur, slayt gösterimi eşliğinde sporun tarihçesini anlattı. Ferit Doğan Şur, “Çocukların, ilkçağlardan bu yana oyunlarında koşular düzenleyerek yarıştıkları ya da güreştikleri söylenebilir. Arkeolojik buluntular Eski Çin'de top oyunlarının yaygın biçimde oynandığını göstermiştir. Eğer bu oyunlar dinsel bir gösteri değil de bir yarışma özelliği taşıyorsa, sporun ilk biçimlerinden biri olarak ele alınabilir. Ortaçağın soyluları arasında okçuluk en gözde spordu. Bazen bir şenliğe dönüşen okçuluk yarışmaları aylar öncesinden tasarlanırdı. Kasabalar arası yarışmalardaki törenlerde okçular, sporun koruyucu azizlerinin resimleri ve heykellerinin ardında yürürlerdi. Kasaba halkı, soylular arasında düzenlenen bu okçuluk turnuvalarına alınmaz, yalnızca izleyici olabilirdi. Genellikle, yarışmaları izlemeye gelen halk için koşu, atlama ve güreş karşılaşmaları düzenlenirdi. Modern sporlara geçişin ardında Sanayi Devrimi'nce desteklenen bilimsel gelişmeler yatar. Basketbol, voleybol gibi yeni sporlar, pazara sürülen yeni bir mal gibi, istenen özellikleri karşılayacak biçimde özel olarak geliştirildi." dedi.
Daha sonra Beden Eğitimi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri sırasıyla, sporun tanımı, Türkiye’de Spor, Sporun faydaları insan sağlığı üzerinde etkisi ve Sosyal ekonomik faydaları konularını slayt gösterimi eşliğinde ortaöğretim öğrencilerine anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz