Sabiha Gökçen belgeseli Moskova'da

MOSKOVA (İHA) - Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen hakkında çevrilmiş "Türk Kızı, Gök Kızı, Atatürk Kızı" adlı belgesel film, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın başkenti Moskova'da tanıtıldı.

Moskova'nın Yabancı Dil Edebiyatı Kütüphanesi'nde düzenlenen tanıtım törenine, filmin yapımcısı Gülşah Çeliner de katıldı.
Tanıtımda, Atatürk'ün manevi kızı sayılan Sabiha Gökçen hakkında verilen kısa bilgilerden sonra, filmin gösterimine başlandı.
Gösterimden sonra belgeselin yapımcısı Gülşah Çeliner, Rusya Bilimler Akademisi Profesörü, Türkolog, Türk Dil Kurumu Üyesi Dmitriy Vasilyev'in davetlisi olarak Moskova'da bulunduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Çeliner, belgeselin hazırlanmasında Rusya'nın Krasnogorsk devlet arşivlerinden yararlandıklarını belirterek, "1935 senesine ait 35 bin metrelik bir arşiv bulduk. Burada, Sabiha Gökçen'in Rusya'da eğitim aldığı sırada çekilmiş görüntüleri bulunmaktadır. Devlet arşivlerine girmek çok zor olmasına rağmen, burada bize çok yardımlarda bulundular ve rehberlik yaptılar" dedi.