Sabiha Gökçen Havalimanı, HEAŞ’a (Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri) aittir. İşletmesini ise MAHB (MAlaysia Airports Holdings Berhad) üstlenmiştir. Operasyon, kargo, güvenlik işlemleri ve yer hizmetleri olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yeni sahip olduğu terminal binası ila 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olmuştur. Şehrin her yerinden ulaşım sağlanabilen havalimanına birden fazla ulaşım yolu vardır.
Sabiha Gökçen’e ulaşım oldukça kolaydır. Özel araçla gidilebildiği gibi metro ya da otobüs ile gidebilmek de mümkündür. Özel araç ile gidilecekse TEM ya da E5 yolu kullanılmalıdır. Ancak özel araç yoksa ve toplu taşıma ile havalimanına gidilecekse metro ya da otobüs kullanılabilir. Özellikle kısıtlı vakti olan ve trafiğe takılmak istemeyen kişilerin Sabiha Gökçen’e metro ile ulaşım için yollar şunlardır:
Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidebilmek için havabüs seçeneği de mevcuttur. Bu hizmet belli duraklardan ücret karşılığında alınabilmektedir. Havalimanına hem gidiş hem de havalimanından çıkış için havabüs kullanılabilir. Havabüsler Taksim, Yenisahra ve Kadıköy’deki duraklarından kalkar. Duraklar:
Özel araçla, taksi ile ya da metroya binilerek gidilebilen Sabiha Gökçen’e otobüs ile ulaşım da mümkündür. Bu noktada hangi güzergahtan havalimanına ulaşılmak istendiği önemlidir. Nereden binilecekse ona göre otobüs hatları kullanılmalıdır. Sabiha Gökçen’e giden otobüsler şunlardır: