Sabiha Gökçen’in Yabancı Ortağı, Hisse Satışı Iddialarını Yalanladı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yabancı ortaklarından GMR Group, Gasprom’un Yunan ortağının Sabiha Gökçen’in yabancı ortaklarının...

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yabancı ortaklarından GMR Group, Gasprom’un Yunan ortağının Sabiha Gökçen’in yabancı ortaklarının hisselerini satın almak için görüşmeler yürüttüğüne dair basında çıkan haberleri yalanladı.

Limak-GMR-Malaysia Airports üçlü konsonsiyumu tarafından 1 Mayıs 2008 tarihinden bu yana İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yapım Yatırım ve İşletim AŞ adı altında işletilen havalimanı, Anadolu yakasını hava trafiğinde önemli gelişmeler sağladı.

Yabancı ortak GMR Group tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Türkiye menşeili bazı internet haber sitelerinde 20 Eylül 2012 tarihinde, Gasprom’un Yunan ortağının Sabiha Gökçen’in yabancı ortaklarının hisselerini satın almak için görüşmeler yürüttüğüne dair çıkan haberler gerçek değildir. GMR Group, Istanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım, Yapım ve İşletme AŞ (ISG)'nin yüzde 40 hissedarıdır ve GMR olarak herhangi bir Yunan yatırımcı ile ISG’deki hisselerimizin satışına yönelik bir görüşmemiz olmamıştır. GMR Group’un, yatırımına ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uzun vadedeki gelişimine olan inanç ve bağlılığı eksiksiz sürmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: